Seks svaki dan: Da li je to OK?

Ukoliko želite da imate seksualne odnose svakog dana, verovatno se pitate da li je to normalna pojava...

Da li je to ok?, foto: Depositphotos/foremniakowski
Da li je to ok?, foto: Depositphotos/foremniakowski
.

Evo šta kažu stručnjaci na tu temu: 

DA LI JE OK IMATI SEKS SVAKI DAN?

Gledano sa aspekta zdravlja i fizičkog i mentalnog – DA. Brojni seksolozi saglasni su da dovoljan broj fizičkih kontaktata, a seks je svakako jedan od njih, mogu biti najbolje oruđe za lični rast.

KOJA JE “PRAVA VRSTA” SEKSA?

Pod pojmom pravog seksa podrazumeva se svaki vid uživanja koji ne izaziva fizički nemir. Ako vam seks koji praktikujete svaki dan predstavlja zadovoljstvo na svim poljima, nema razloga da od njega odustajete.

DA LI SVAKODNEVNI SEKS STVARA ODREĐENE PROBLEME?

Ako u toku dana (svakog dana) imate pored seksa vremena i za sve druge obaveze, znači da vam vreme odvojeno za seks ne smeta. Ako vas fizički ne iscrpljuje, kao ni mentalno, i ako ste nakon njega raspoloženiji i srećniji, zašto da ne, nastavite s tim i dalje, piše Pure Wow.

A DA LI JE NORMALNO IMATI SEKS SVAKI DAN?

Svaka veza je različita. A činjenica da su seksolozi upoznati sa ovom temom znači da to nije tako redak slučaj kao što vam se može činiti. Ako su oba partnera zainteresovana za ovakvu aktivnost, onda je svakako normalno. Od seksa svaki dan, pa do seksa jednom mesečno. Sve to spada u “normalu” kada je intimnost u pitanju. Zapravo ne postoji određena učestalost kada je seks u pitanju.

DA LI SU POTREBNE NEKE MERE PREDOSTROŽNOSTI ZA SVAKODNEVNI SEKS?

Naravno. Ako ne koristite nikakvu drugu zaštitu, kondomi su svakako nešto što treba da vam bude nadohvat ruke, osim ako ne planirate začeće. Takođe, seks iz dana u dan može da bude preintenzivan za vašu intimnu regiju, zato se pobrinite da koristite lubrikante.

KADA TREBA IZBEGAVATI SVAKODNEVNI SEKS?

U svakom slučaju je potrebno napraviti pauzu tokom menstrualnog ciklusa. Takođe, ukoliko postoje bilo kakve iritacije u predelu intimne regije treba biti suzdržan od maženja sa partnerom. Rizična trudnoća je takođe jedan od slučajeva kada se ne treba upuštati u intenzivne seksualne aktivnosti. Osim toga, kad god telo i um nisu spremni za ovakvu vrstu nežnosti, seks treba izbegavati, prenosi Ženski magazin.