Ljubav i seks

Najveće greške u telefonskom MUVANJU: Ako pošaljete neku od ovih PET poruka, budite sigurni - OTKAČIĆE VAS!

Često zanemarujemo važnost komunikacije, čak i kada se radi o SMS porukama...

Brz ritam života neminovno ubrzava i proces upoznavanja, pa mnogi misle da  je najlakše nekoga “startovati” preko telefona ili društvenih mreža, a tu zapravo leži najveći problem.

08.09.2020. - 13:00h
foto: Depositphotos/Vadymvdrobot

Ukoliko želite da ona pristane da se vidi sa vama ili uopšte da nastavi komunikaciju, vodite računa i nastojte da izbegnete 5 najvećih grešaka u telefonskom muvanju koje je izdvojio američki sociolog Erik Klinenberg.

Hej ili zdravo

Ovakva poruka je dvosmislena i zbunjujuća – druga strana ne zna kako da na nju odgovori jer nema bilo čega konkretnog. Preostaje joj jedino da odgovori na isti način, što je ne samo besmisleno, već je i prilično detinjasto, piše Business Insider, a prenosi Objektiv.rs.

Beskonačno dogovaranje

Pošaljete devojci SMS: Da li si slobodna u petak? A ona odgovori: Ne mogu tada, a da se vidimo u ponedeljak. Vi naravno imate poslovne obaveze u ponedeljak, i komunikacija se razvlači unedogled, što samo dovodi do gubljenja interesovanja sa obe strane.

Preduge poruke

Da se razumemo, preduge poruke su veoma naporne, a i stvaraju pogrešnu sliku o pošiljaocu, jer odmah stičemo utisak da se radi o napornoj osobi.

Uostalom mnogo toga se može reći i sa malo reči, a to će druga strana uvek znati da ceni.

Nepismenost

Najveća boljka svih koji često koriste SMS poruke – gramatičke greške, čudne i nerazumljive skraćenice, slova “progutana” u brzini – to je sve recept za katastrofu. Ne samo što ćete ispasti neozbiljni, nego će ona logično zaključiti da bi radije da nađe nekog malo pismenijeg.

Blejanje

Ukoliko ne želite da ličite na tinejdžera koji je tek otkrio da postoje devojke, nećete slati poruke tipa: Hoćeš da blejimo kasnije? Neozbiljno i dvosmisleno, sigurno ne želite da ostavite takav utisak.

Izvor: Objektiv.rs, Business Insider