Ovo su 3 sasvim "obična", ali ujedno i najopasnija seksualna položaja! Mnogi su muškarci požalili zbog njih...

Tim naučnika proučavao je "najstrašnije" seksualne položaje, tako opasne da mogu da dovedu do preloma penisa kod muškarca, a svoj rad objavili su u časopisu "Journal of Impotence Research".

Znate li koji su?, foto: Depositphotos/HayDmitriy
Znate li koji su?, foto: Depositphotos/HayDmitriy
.

Zanimljivo, ne radi se ni o kakvim vratolomnim i neuobičajenim seksualnim pozama niti položajima za koje nismo ni čuli, već o tri vrlo svakodnevna. Možda je u tome i stvar - zbog učestalosti baš tako nastaje najviše povreda?

To znači da je u stanju uzbuđenja i strasti moguće da se muški penis slomi - uzrokujući traumu i mnogo bola. Zapravo, uobičajena zabluda u koju mnogi veruju jeste pretpostavka da je penis tako čvrst, ali i elastičan da ne može da se slomi. To je netačno, ali i dalje može da se oseća "slomljenim", pogotovo ako udari u karličnu kost žene za vreme intenzivnog seksa.

Da vidimo kojii su to najopasniji položaji:

Krivac broj jedan: "doggy style"

Za ovo istraživanje naučnici su ispitali 90 muškaraca starih između 18 i 66 godina koji su preživeli lom penisa. Naučnici su proučavali različite položaje i mehanizme povrede, uključujući masturbaciju ili manipulaciju penisom, misionarski položaj, pseći položaj i "kaubojku" za vreme polnog odnosa. Iznenađujuće, "pseći položaj" bio je na vrhu liste, sa 41 posto preloma penisa. Uh! 

Krivac broj 2: misionarski položaj

Verovali ili ne, misionarski položaj zauzeo je drugo mesto, premda možda nije toliko komplikovan kao ostali položaji gde bi žene, za sve akrobacije koje izvode, trebalo da budu od gume. Ipak, ispada da može da bude prilično rizičan ako niste oprezni. Naučnici su primetili da i pseći i misionarski položaj "imaju više povezanosti s bilateralnim prelomima kavernoznog tela i lezijama uretre" nego 'kaubojka'". U osnovi, veća je mogućnost da ta dva položaja naprave štetu.

Krivac broj 3: "kaubojka"

Položaj "kaubojke" ušao je na listu kao treći najopasniji seksualni položaj. Autori istraživanja rekli su: "Ne primećujemo razlike između težine preloma penisa kod 'psećeg položaja' i 'kaubojke', ali je 'pseći položaj' imao veću težinu preloma penisa u poređenju sa ovom pozom, piše miss7.