Ljubav i seks

Proverite da li ste SAPIOSEKSUALAC! Potrebna je samo OVA STVAR da biste sa njima otišli u krevet...

Da li se sećate legendarne scene iz filma “Riba zvana Vanda” u kojoj Džejmi Li Kertis doživljava ekstazu dok joj Džon Kliz recituje na ruskom jeziku?

17.08.2020. - 18:30h
seks
seksfoto: Depositphotos/luckybusiness

E, pa, Džejmi Li Kertis bi po novoj definiciji, bila sapioseksualka.

Ovaj pojam se odnosi na ljude kojima je potrebna intenzivna mentalna i intelektualna konekcija sa nekim, da bi se seksualno uzbudili.

Prosto rečeno, ako sapioseksualci nisu intelektualno izazvani ili privučeni, nema ni seksualne privlačnosti.

Različite definicije

Nikada nije dobro generalizovati stvari, naročito kada se radi o seksu, i isti slučaj je sa sapioseksualcima. Neke od njih će privući ljudi koji recituju poeziju, a druge osobe koje relativno brzo mogu da reše ukrštenicu iz novina. Ali, jedna stvar je ista.

“Imala sam seks i sa drugim ljudima, ali stvarno mogu da se povežem samo sa ljudima koji me intelektualno stimulišu”, izjavila je jedna sapioseksualka.

Nema veze sa polom

Iako je dugo vladala predrasuda da je sapioseksualizam vezan za žene, istraživanja su to demantovala, i u ovom slučaju pol nije bitan. Ako ne možete da se uzbudite ili postanete romantični, dok vas neko intelektualno ne stimuliše, vi ste sapioseksualac, bez obzira na pol.

Nije dovoljno biti načitan

Inteligencija je mnogo više od završene škole ili broja pročitanih knjiga. Ukoliko niste tradicionalno “pametni”, to ne znači da nećete biti privlačni sapioseksualcima.

Nije nastranost

Sapioseksualizam nije ništa nastrano ili čudno (po bilo kojoj definiciji). Prosto, sapioseksualci ne biraju šta će ih uzbuditi, oni su tako rođeni.

Dobar seks

To što njih uzbuđuju malo drugačije stvari, to ne znači da sapioseksualci ne mogu da imaju sjajan seks, piše objektiv.rs.