Stručnjaci otkrivaju: Ovo su PET NAJČEŠĆIH grešaka koje žene prave u krevetu - NA SVOJU ŠTETU!

Ponekad previše razmišljanja i analiziranja mogu samo da vas uspore, a to je često slučaj i u seksu. Umesto da se prepuste osećanjima i opuste, žene čest previše razmišljaju o svojim postupcima u krevetu, a to im kvari uživanje.

foto: Depositphotos/VitalikRadko
foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

Stručnjaci izdvajaju 5 grešaka koje žene najčešće prave tokom seksa.

1. Čekate da budete raspoloženi za seks

Ako čekate da se vaš mozak i telo “napale” na seks, verojatno to nećete činiti baš često. To je zato što većina žena ne oseća požudu dok ih nešto ne podstakne na to – partnerovi poljupci, dodiri…

“Predigra, pa i sami dodiri, pokreću telo i šalju mozgu poruku da se aktivira zanimanje za seks, pokazala su istraživanja”, navodi američki lekar Skot Halcman.

“Čak i ako osećate da niste dovoljno spremni za sam čin, na primer, niste dovoljno vlažni, to ne znači da niste uzbuđeni. U ovakvim slučajevima mogu da pomognu lubrikanti tokom predigre”, kaže psihijatar Medlin Kastelanost.

2. Partnerove potrebe su vam važnije od vaših

Preusmeravanje cele svoje energije u zadovoljavanje partnera neće vas učiniti boljim ljubavnikom, već samo manje srećnim. To može loše da utiče na oboje, piše Index.hr.

Seks je vreme da budete sebični i da uživate.

“Biološki, žene su predodređene da stavljaju tuđe potrebe pre svojih. Ali taj instinkt treba odbaciti kad je u pitanju vaš seksualni život. Usporite. Ženama treba duže i da se uzbude i da dožive orgazam i to je u redu. Ne osećajte se krivim. Vaše uživanje uzbuđuje partnera”, objasnila je Kastelanost.

Ona dodaje da je vrlo važno da bude iskreni prema sebi i partneru šta vam odgovara. Ne volite određenu pozu? Recite. U 11 uveče ste preumorni? Zakažite jutarnji seks. Prilagodite sebi ono što želite.

3. Kad on ima problema, mislite da ste vi krivi

I muškarci nekad jednostavno ne mogu, ne žele, nisu raspoloženi, u depresiji su ili ne mogu da postignu erekciju.

“Iscrpljenost, stres i depresija mogu značajno da utiču na muški libido, isto kao i na žensku želju”, navodi Halcman.

Muškarci takođe imaju period oporavka nakon orgazma, koji se s godinama produžuje.

4. Mišljenje o vašem telu stoji između vas i dobrog seksa

Činjenica je da većinu muškaraca uopšte ne zanima kakve gaćice i grudnjak nosite, imate li naslage oko struka ili da li su vam nadlaktice opuštene.

Oni žele seks sa svojom partnerkom i to je to. Opustite se i uživajte. Vaše mišljenje o svom telu šteti samo vama, on tako ne razmišlja.

5. Prestali ste da maštate

Parovi koji su dugo zajedno mogu ponekad da dožive period dosadnog seksa. To je zato što su prestali da maštaju. Žene se u tome naročito ograničavaju, jer osećaju da je to pogrešno.

Ali, Kastelanost tvrdi da nema ništa loše u tome da razmišljate o seksu i maštate o različitim scenarijima.