ZVUČI NEMOGUĆE, ALI MOŽE DA SPASI STVAR: SEDAM načina da usred SVAĐE partneru pokažete da ga ipak VOLITE

U afektu je moguće izgovoriti svašta, čak i reči koje mogu bukvalno da unište brak ili vezu. Zbog toga je veoma važno pronaći način, da čak i usred svađe, svom partneru pokažete da ga i dalje volite.

foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
foto: Depositphotos/AndrewLozovyi
.

Naravno, niko ne kaže da je ovo lako, ali takođe, morate i da budete svesni da svaka reč izgovorena u svađi može da pokvari vaš odnos, piše yourtango.com, a prenosi Objektiv.

Zato, stručnjaci predlažu 7 načina da i u jeku svađe drugoj strani jasno stavite do znanja da vaša ljubav nije dovedena u pitanje.

Pokažite svoja osećanja

Normalno je posvađati se, ali je isto tako i savršeno normalno da im otvoreno kažete da ih i dalje volite, bez obzira na svađu. To naročito važi za slučajeve kada su deca predmet rasprave.

Ne uskraćujte ljubav ili brigu

Posle svađe treba da prođe izvesno vreme da bi se strasti smirile. Ali, nastavite da radite ono što inače činite za dragu osobu. Odbijanje da joj, na primer skuvate kafu, samo pokazuje vašu nezrelost i produbljuje svađu.

Pišite dnevnik

Ljutnja negde mora da se ispolji, pa zašto to ne biste uradili kroz pisanje. Izbacite na papir, sav jed iz sebe, i u većini slučajeva ćete biti spremniji za normalnu komunikaciju.

Svađu čuvajte kao privatnu

Nikako, ni pod kojim oklonostima detalje vaše svađe ne objavljujte na društvenim mrežama. Ako svađu sačuvate u vaša četiri zida, to pokazuje da poštujete ono što se dogodilo, i ne želite da čitav svet sudi o vama.

Mali ustupci

Dok su tenzije još jake, okrenite kanal i pustite emisiju za koju znate da je vaš partner voli. I to uradite bez mrgođenja. Uostalom, želite da mu pokažete da ga volite, zar ne.

Saslušajte drugu stranu

Vaša perspektiva je samo jedna strana priče. Zamolite drugu stranu da vam iznese svoje viđenje stvari. Pokušajte da oboje budete iskreni i rešite problem.

Zagrljaj

Ovo je možda i najteža stvar koju morate da uradite. Ali, imajte u vidu da ništa ne govori: “Volim te (iako sam ljut na tebe)”, kao iskreni zagrljaj.