Ljubav i seks

Vežbe za bolji seks: Najpre "leptir", a potom i "Supermen" za izdržaj!

Svaka aktivnost povećaće gipkost među čaršafima, ali specifične vežbe ojačaće karlicu, pokretljivost, gipkost i mišiće corea koji su nužni za izdržljivost

14.07.2020. - 18:30h
Da li već praktikujete neke od ovih vežbi?
Da li već praktikujete neke od ovih vežbi?foto: Depositphotos/nd3000

Studije sprovedene u SAD i Velikoj Britaniji otkrivaju da partneri sve ređe upražnjavaju seks. Zbog stresa i umora nakon napornog dana na poslu većina će se radije opustiti u ugodnom i nezahtevnom maženju nego seks-akciji. Ukoliko želite da povećate svoj seksualni apetit i samu izdržljivost, najsigurniji način jeste kroz fizičku aktivnost.

Studije sprovedene na muškarcima u srednjim godinama pokazale su da vežbanje od sat vremena tri puta nedeljno znatno poboljšava uživanje i izdržljivost u seksu, uključujući i lakše postizanje orgazma.

Kod žena u 40-im bavljenje fizičkom aktivnošću ogleda se kroz češće polne odnose i snažniji doživljaj samog čina. Već šetnja, plivanje, vožnja biciklom ili trčanje rezultiraće većom snagom i pojačanom željom za seksom. Idealno je praktikovati ih tri puta nedeljno po 30 minuta.

Ove kardiovaskularne vežbe aktiviraju mišiće celog tela, jačaju srce i čuvaju zdravlje arterija. Budući da poboljšavaju i cirkulaciju, te vežbe ugrejaće telo i podstaći na akciju. Iz istog razloga seksualnu disfunkciju muškarca čuvaće na odstojanju. No uzmite u obzir godine, slabost i hroničnu bolest, te porazgovarajte s lekarom da li je to za vas najsigurniji način vežbanja.

Leptir istezanje za bolju fleksibilnost nogu
Sedite na pod i spojite tabane, jedan od drugi. Rukama pridržavajte članke i podižite noge gore-dole. Nastojte da ih držite što šire kako bi bolje istegli unutrašnji deo bedara. To će poboljšati fleksibilnost nogu.

Kegel vežbe za veću kontrolu i bolji doživljaj
Kegel vežbe jačaju sve unutrašnje mišiće karlice. Potpuno su bezopasne, a mogu se raditi svuda. Stisnite mišiće karlice (kao kad pokušavate da zaustavite urin) i pritom izdahnite. Za početak: 10-20 stiskanja.

Poza mačke jača mišiće stomaka i isteže leđa
Na podu ste četvoronoške, kolena ispod kukova, ruke ravno ispod ramena. Na udah istegnite telo prema van i prema gore. Isprsite se. Na izdah se povlačite prema unutra i jako zgrbite leđa da tvore savršen luk.

Superman poza jača za seks važan donji deo leđa
Četvoronoške se spustite na pod, kolena su ispod kukova, a ruke ispod ramena. Istovremeno podižite levu ruku i desnu nogu do visine kičme, zadržite, istegnite pa promenite nogu i ruku. Ponovite pet puta.

Jačanje mišića karlice podizanjem zadnjice
Lezite leđima na pod, noge savijte u kolenima i malo ih razmaknite. Ruke položite na pod i nemojte ih dizati. Dignite zadnjicu pridržavajući se rukama, zadržite 10 sekundi i izdahnite dok se spuštate. Ponovite 4-5 puta na dan.

Izvor: 24sata.hr