Male, ali veoma bitne: Ovih 10 "sitnica" žene više vole od velikih romantičnih gestova!

Ponekad su sitni gestovi, koje dolaze od srca, dovoljni da budemo srećni, u svakom odnosu, pa tako i u onom s našim partnerom ili suprugom. Uvek postoji onih nekoliko stvari koje možemo da učinimo za našu drugu polovinu kako bismo je dodatno privukli, ulepšali joj dan, izmamili osmeh na lice.

Dovoljna je samo jedna sitnica, da odnos postane bolji, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
Dovoljna je samo jedna sitnica, da odnos postane bolji, foto: Depositphotos/ArturVerkhovetskiy
.

Svaka osoba ima neke svoje kvalitete zbog kojih će se neko zaljubiti u nju, međutim, postoje i romantični gestovi koje svako može da napravi, a koji su dobar saveznik na tom putu.

Izdvojili smo 10 sitnica koje žene obožavaju kod muškaraca. Zapravo, iako ih nazivamo "sitnicama", mnogo znače za vezu.

1. Kada počiste za sobom

Kada ljudi razmišljaju šta bi mogli da urade za partnera ili partnerku, često im prvi na pamet padnu pokloni. Međutim, ponekad su stvari koje će nekoga usrećiti besplatne. Jedna takva je na primer pranje sudova. Kad se žena nakon dugog i stresnog dana vrati kući, oprani sudovi i sređena kuhinja možda neće biti najglamurozniji poklon, ali biće poklon koji će je usrećiti i koji će ceniti.

2. Kada pričaju o svojim osećanjima

Emocionalna zrelost je bitna. U redu je biti detinjast kada je to prikladno, ali važno je da se obe strane ponašaju odraslo kada je to potrebno. Odraslo je i pričati o svojim osećanjima, onome što nas muči i upravo to žene očekuju od svojih partnera - da s njima budu iskreni i da otvoreno komuniciraju jer zahvaljujući tim stvarima odnosi cvetaju.

3. Kada ih izvedu na "dejt"

Naravno, većinu vremena najlepše je uživati u toplini svog doma, međutim, tu i tamo svaka žena voli da je partner iznenadi izlaskom. Romantična večera koja nije tu samo zbog godišnjice, rođendana ili neke slične prigode zapravo je idealan način da i jedna i druga strana uživaju i još više se međusobno zaljube. Ako se ipak najprijatnije osećate u svom domu, on takođe može da postane savršeno mesto za organizovanje romantične večere.

4. Kada ih nasmeju

Kada nabrajaju karakteristike koje vole kod svog partnera, mnogi će već na samom početku spomenuti smisao za humor. Ne kaže se bezveze da je smeh lek, a žena koja uz sebe ima partnera koji joj mami osmeh na lice biće zahvalna za svaki taj trenutak.

5. Kada pažljivo slušaju

Čak je i nauka potvrdila da žene vole muškarce koji znaju da ih slušaju. One uopšte ne traže rešenje za svaki problem koji imaju, ali cene partnera koji će poslušati ono što ih muči, ali i raduje.

6. Kada spreme ručak/večeru

Stvar je vrlo jednostavna - svi volimo kad nas iznenade finim obrokom, a izreka da ljubav ide u želudac, važi za sve strane.

7. Kada gledaju ono što ona gleda

Svi mi imamo svoj ukus kada su u pitanju muzika, filmovi, serije... I naravno, ne treba uvek da se slažemo oko svega niti da gledamo iste stvari. Međutim, kad se partneru ili partnerki pridružimo u gledanju barem jedne epizode serije koju prate, zapravo im pokazujemo interes za njihov život.

8. Kada brzo odgovaraju na poruke

Naravno da ne možemo uvek i na svaku poruku odgovoriti čim je dobijemo, međutim, ako se potrudimo da odgovorimo onda kada imamo vremena, bez da odugovlačimo bez razloga, pokazujemo drugoj strani da nam je dobra komunikacija bitna, a druga strana će to znati da ceni.

9. Kada joj daju do znanja koliko im se sviđa

Svi parovi imaju neku samo svoju pesmu, koja ih već s prvim taktovima podseti na njih, njihovu vezu, neke zajedničke trenutke. Kada ta pesma slučajno krene na radiju, svaka žena koju njen partner uhvati za ruku i s njom zapleše biće srećna. Možda vam ovo zvuči čudno, ali zamislite da vas neko spontano zamoli za ples u trenutku kada čuje pesmu koja ga podseća na vas, ne zvuči loše, zar ne?

10. Kada su podrška

Ženama podrška od strane partnera jako puno znači. Generalno, jedna od primarnih uloga partnera je međusobna podrška, a žena će uvek znati da je ceni. Ona može da bude emocionalna ili praktična. Bitno je podržavati i pomagati, na male ili velike načine.

Ovo su samo neke od "sitnica", a postoji ih još mnogo...

Izvor: zadvoljna.hr