Najpopularnija seks poza je ovaj prilično običan položaj - Ne, nije misionarski...

Indijci su to odavno pokazali u Kama Sutri, pornografska industrija zorno i bez srama predočila u ovom veku i danas je svima jasno da postoji veoma, veoma mnogo seksualnih položaja. I za početnike i za napredne.

Koja je vaša omiljena poza?, foto: Depositphotos/VitalikRadko
Koja je vaša omiljena poza?, foto: Depositphotos/VitalikRadko
.

Velika maštovitost u vođenju ljubavi i želja za eksperimentisanjem s jedne strane, susretne izvodljivost druge (imate li vremena, volje, kondicije i elastičnosti za izvođenje katkad vratolomnih položaja) pa izgleda da se ne vrtimo mnogo dalje od osnova. Svako malo saznamo za neku novu "ludu" pozu, ali na kraju krajeva sve se svede na one tri, četiri dobro uhodane.

Nije ni to loše, svako zna šta mu najbolje odgovara. A čini se da većini ipak odgovara ono prilično "obično". Kako bi saznali šta je to, na jednoj web stranici koja se bavi zdravljem napravili su istraživanje u kojem su učestvovali i Evropljani i Amerikanci. I da, pokazalo se da nismo previše kreativni kad je u pitanju seks.

Pobednik je...

Istraživanje je pokazalo da je najpopularniji pseći položaj - 35,1% ispitanika se tako izjasnilo. Ne može se poreći da "doggy style" može da bude super, ali može da bude i pomalo dosadnjikav. No, budimo fer, ipak je to evergreen položaj i zaslužuje visoko mesto na tabeli popularnih položaja. Čak i najviše, tvrdi većina.

Drugo i treće mesto

Na drugom mestu najpopularnijih seks poza je stari dobri misionarac, koji je odneo 22.5% glasova, a sledi "kaubojka" ili žena gore poza s 19,4%. Obe - solidne poze, ali pomalo bledunjave.

Najlošija...

Na drugoj strani spektra, kao najlošija poza pokazala se ona na stolu - partnerka sedi na ivici stola, a on penetrira stojeći ispred nje. Nije baš najjasnije zbog čega je ovo najlošija poza. Nije ni posebno neudobna, ni fizički zahtevna niti neobična... Sve skupa, ispada da smo ili totalni klasičari ili nam nedostaje kreativnosti...

Izvor: miss7