Ljubav i seks

Ovo su jasni pokazatelji da vam je veza čvršća od stene!

Zaljubljenost je početni stadijum svake veze, ali ono što sledi kasnije je mnogo važnije za zdrav i kvalitetan odnos sa partnerom. U nastavku vam objašnjavamo šta su pokazatelji čvrstog i kompletnog ljubavnog odnosa.

09.05.2020. - 11:04h
ljubav
ljubavfoto: Depositphotos/ridofranz

1. Dodiri
Mali, spontani znakovi pažnje, poput konstantnih dodira, češkanja i dirkanja tokom večere, gledanja filma, druženja, lenčarenja i spavanja puno govore o vašim i njegovim osećajima. To su znakovi koji otkrivaju da maksimalno uživate u partneru te da ga nikada ne želite "ispustiti iz ruku".

2. Poljupci
Baš poput maženja, poljupci su vrlo intiman i dubok način da nekome pokažete koliko vam znači. Ako su poljupci vaša svakodnevna rutina, to vam može puno otkriti o vašoj vezi. Istraživanje je pokazalo kako parovi koji se često ljube imaju kvalitetniji odnos od onih koji na to zaboravljaju. Ljubite se kad god osetite potrebu!

3. Seks
Iako seks ne mora biti znak kvalitetne veze, vaši osećaji i te kako jesu. Jedan od njih je svakako i strast. Seks zbližava partnere, čini ih opuštenijima i srećnijima. Brojna su istraživanja potvrdila kako redovan seksualni odnos utiče na kvalitet veze, ali i braka. Ne zanemarujte ovaj deo veze i uživajte u strastvenim trenucima kad god možete.

4. Druženje
Ako pod savršeno provedenom večerom podrazumijevate i gledanje filma sa partnerom, znajte da je vaša veza na dobrom putu. Kada partneri uživaju u zajedničkom društvu, vode zanimljive razgovore o svim temama, pa im nije potreban niko drugi da ih zabavi, to opisuje čvrstu i duboku vezu. Mentalna i fizička povezanost jedan je od najvažnijih znakova dobrog odnosa.

5. Intuicija
Onaj osećaj kada jednostavno znate da je to ono pravo. Istraživanje je pokazalo kako je intuicija i te kako važan pokazatelj kvalitetne veze. Ako kada pogledate u budućnost u njoj vidite i svog partnera, zamišljate srećne trenutke koje ćete provesti zajedno, ne zanemarujte svoju intuiciju. Ona je tu s razlogom, piše zadovoljna.hr.