2 reči koje su važnije od "Volim te": Jačaju svaki brak i vezu!

Postoji skoro čarobna fraza koja vezu može učiniti dubljom i trajnijom, ali na kraju, skoro je niko ne izgovori!

foto: Depositphotos/yekophotostudio
foto: Depositphotos/yekophotostudio
.

Da li se sećate koliko ste puta voljenoj osobi rekli "volim te"? U zavisnosti od trajanja vaše veze (i nivoa temperamenta), to može biti stotinu, hiljadu ili milion puta.

Reči ljubavi su veoma važne u svakoj vezi. Ali šta ako kažete 2 reči koje će vašem partneru omogućiti da se oseća zaista posebno?

Evo o čemu se radi:

"Cenim te" su dve čarobne reči koje bismo trebali izgovarati što je češće mougće u svim našim vezama, a posebno onim romantičnim. Kada je reč o ljubavnim vezama veoma je važno da nađete reči koje će partneru pokazati koliko ste srećni i blagosloveni što vam je upravo on/ona partner!

Studije pokazuju da je sposobnost da budete zahvalni kvalitet zbog kojeg ljudi žele da provode više vremena sa vama.

Fraza "cenim te" je zapravo mnogo jača od fraze "Volim te", a evo i zašto?

1. Izraz "volim te" često postaje okidač za sumnju da vas neko vara. Ali izraz zahvalnosti za gotovo sve nas je sigurna emocija, pogotovo jer nije toliko "istrošena."

2. Izraz "volim te" nije više onako važan kao kada se to nekad pre govorilo. Zbog stalne upotrebe, ova rečenica gubi na svom smislu i važnosti.

3. Izraz "volim te" može i često se koristi za manipulaciju partnerom. Za razliku od izraza "cenim te" koji dolazi iz srca i izaziva najiskrenije reakcije.

4. Zahvalnost nas čini jačima. Nedavna istraživanja dokazuju da kada se osećamo zahvalno, naše fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje značajno se poboljšava.

Tri moguća načina da kažete "cenim te":

Pogledajte partnera u oči i kažite "Cenim te".

Kažite: "Cenim te što si tako ljubazan, ambiciozan, što me voliš, što imaš smisao za humor i td." ili "Zaista cenim to što vodiš decu u vrtić," "Baš sam ti zahvalna što si danas skuvao ručak."

Usput nastavite da govorite "volim te", ali to radite iz srca i dodajte "cenim te."

Suština je da stvarno osećate to što izgovarate!

Izvor: Stil