Zaboravite na njih: Ove stvari nikako ne smete da radite tokom seksa!

Poverenje i dvosmerna komunikacija ključni su za uspešnu i kvalitetnu vezu. No, vrlo je važan i dobar seks. Za vreme seksa vrlo često mnoga pravila nestaju, a samo oni malo hrabriji usuđuju se svom partneru kažu šta im se sviđa, a šta ne.

Zaboravite na njih..., foto: Depositphotos/4pmphoto@gmail.com
Zaboravite na njih..., foto: Depositphotos/4pmphoto@gmail.com
.

Iako su neke stvari izvan naše kontrole, postoje određene stvari u seksu koje nikako ne bismo smeli da radimo jer upropašćavaju ugođaj, a mogu biti i poprilično uvredljive.

Bez mobilnog telefona i tipkanja
Ako niko ne umire i nije kraj sveta – ne proveravajte mobilni telefon! To uključuje i gledanje na sat. Svakome može da se dogodi da slučajno pogleda, ali više od jedanput je neoprostivo i uvredljivo. Nemojte misliti da to radite suptilno i neprimetno, takve stvari su očigledne.

Bivšima nije mesto u sadašnjosti
Seks je vrlo trenutan. Zapravo, seks je jedina situacija u kojoj bi sa svojim partnerom trebalo da budete potpuno prisutni u sadašnjem trenutku. Zato ne bi trebalo da vam se omakne ime bivšeg/bivše. To uključuje i podsećanje na neke pređašnje odnose i nikako ne smete da kežete: ,,Ovo me podseća kad smo ja i… ‘’ STANITE! Garantujemo vam da se neće dobro završiti. Ni seks, a ni vaš odnos.

Forsiranje orgazma
Nekim ženama, kao i nekim muškarcima, treba nešto više vremena da dožive vrhunac. Postizanje orazma zavisi od nekoliko faktora – trenutnom raspoloženju, emotivnom stanju, menstrualnom ciklusu žene itd. Ponekad je potrebno više vremena i truda. U takvim situacijama nije poželjno požurivati svog partnera i stvarati mu dodatan pritisak. Nema ni razloga za nervozom jer se ne radi o tome da vi nešto pogrešno radite.

Bez žurbe
Seks je primanje i davanje. Vaš orgazam jednako je važan kao i orgazam vašeg partnera. Seks nije trka, a bez srećnog završetka nema ni potpunog zadovoljstva. Seksualni čin traje dokle god oba partnera ne postignu vrhunac. Ponekad je moguće doživeti orgazam simultano, što je slučaj u kvalitetnim i čvrstim vezama, a daje poseban osećaj prisnosti emocionalne povezanosti.

Previše i premalo razgovora
Bilo da je reč o komentarima, šalama, seksi razgovoru, kad je previše, previše je. Nikako nemojte započinjati jednostavne razgovore i razgovarati o usputnim temama kao što su vremenske prilike. Seks nije ni vreme ni mesto za to. Pre započinjanja razgovora, proverite kakav stav prema tome ima vaš partner. Suprotno tome, izostanak govora, zvukova, gestova i znakova isto može biti vrlo nepoželjno. Tako ostavljate utisak nezainteresovanosti i neprisutnosti, zbog čega vaš partner može imati poteškoća.

Između ostalog, seks može postati i rizičan ako se ne vodi računa o mogućnosti zaraze, povrede i infekcije.

Rizikovanje sa zaštitom: da ili ne?
Kondomi su jedna od metoda kontracepcije koja sprečava neželjenu trudnoću i moguću zarazu od polno prenosivih bolesti. U poslednjih nekoliko godina, sve više žena odlučuje se na druge kontraceptivne metode, najviše pilule ili metodu prekinutog snošaja. Ponekad je dovoljno partnera pitati da li se testirao na određene polne bolesti, ali odabirom nezaštićenog seksa sami sebe stavljate u opasnost.

Seks je bolji bez kondoma – možda, a možda i nije. Za bolji osećaj uz korišćenje kondoma tu su brojni lubrikanti koji će omogućiti podmazivanje i olakšati trenje. Osim standardnih kondoma, postoje i oni specijalizovani koji mogu da povećaju intenzitet ugode i orgazma.

Korišćenje kondoma samo za vreme plodnih dana? Žene koje koriste zaštitu samo za vreme ovulacije vrlo često greše. Gotovo je nemoguće izračunati plodne dane, a verovatnoća trudnoće velika je i neposredno pre i posle podnih dana.

Bez igre s hranom
Hrana ide u usta i nije primerena ni za jedan drugi telesni otvor – za to služe seksualna pomagala. Čak i organski gajena hrana sadrži bakterije koje mogu da izazovu infekcije.

Ne odlažite odlazak u WC
Nemojte da trpite. Bešika je smeštena vrlo blizu vagine i svaki pritisak na nju biće vrlo osetljiv, a seks će prestati da bude prijatan. Takođe, ako je bešika puna, mokraćni kanal i mehur su opterećeni i mogućnost od upale uzrokovane seksom znatno su veće.

Izvor: centarzdravlja.hr