Neočekivano: Pet stvari koje su muškarcima privlačne kod žena

Šta to tačno žele muškarci, a šta žene - nećemo nikad saznati, ali s ovom spoznajom smo korak bliže.

Šta je to što muškarce najviše privlači?, foto: Depositphotos/majdansky
Šta je to što muškarce najviše privlači?, foto: Depositphotos/majdansky
.

Naime, kako piše "Your Tango", nauka je pokazala da većina muškaraca na ženama preferira neke karakteristike na koje sigurno ne biste pomislili iz prve, kao recimo lep osmeh i lepe oči.

Sledeće "čudne" stvari muškarci obožavaju na pripadnicama lepšeg pola:

Specifičan make-up

Prema anketi koju je sprovela internet stranica za "Zoosk", muškarcima se najviše sviđaju žene koje nose malo šminke, odnosno koje neguju prirodan izgled. Najviše ih odbijaju tamni ruževi i izražajan "smokey eye".

Određena razmera između struka i bokova

Jači bokovi muškarce asociraju na zdravlje i plodnost, zbog čega većinu njih više privlače žene s uskim strukom i širim bokovima.

Nošenje crvene boje

Ovo nije nimalo čudno s obzirom na to da je crvena boja strasti. Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Ročester pokazalo je da su muškarci voljni više novca da potroše u izlasku sa ženom obučenom u crveno, te da im odeća u ovoj boji automatski ženu čine zavodljivom i atraktivnom.

Dobar i pozitivan stav

Studija objavljena na portalu "Society for Personality and Social Psychology" dokazala je da muškarce najviše privlače žene s pozitivnim stavom i vedrim ponašanjem, te one koje udovoljavaju njihovim potrebama.

Viši ton glasa

I dok žene obično obaraju s nogu frajeri dubokog glasa, muškarci ipak više vole žene s višim tonom, jer ga smatraju odlikom ženstvenosti.

Izvor: Index.hr