Ljubav i seks

Šta se dešava kada se u vezi nađu optimista i pesimista?

Vi ste nepopravljivi optimista i čaša je za vas uvek do pola puna. A on/ona je sumorni pesimista... Uprkos razlikama, zaljubljujete se u njih. Šta onda?
 

08.02.2020. - 16:00h
foto: Depositphotos/elenarostunova

Bez straha! Potpuno je moguće da optimista i pesimista uživaju u divnoj romansi, sve dok su obe strane spremne na malo fleksibilnosti, piše Your Tango.

Ako ste optimista koji izlazi s pesimistom

Kao optimista, uživate da stvari promatrate s vedrije strane. Dok se nosite s problemima, ne želite da oni isisaju ono najbolje iz vas. U vezi ovo znači da ćete, na primer, ako čujete da vaš partner ne može da pokrene automobil kako bi stigao na večeru, u najkraćem mogućem roku vi biti na njegovom pragu, noseći kablove za automobil u jednoj, a korpu s hranom u drugoj ruci. Taj vedar, a ciničan osmeh vas je nekada oborio s nogu. Sada vam se, pak, čini da ne možete da se izborite s mračnim raspoloženjem i pogledima na svet koji su stalno usmereni na negativnost. Šta učiniti?

Prvo i najvažnije, razmislite o uzrocima pesimističnog raspoloženja vašeg partnera. Da li se možda bori s depresijom ili nekim drugim zdravstvenim problemima? Da li je detinjstvo negativno uticalo na njegov život? Da li ga empatija tera da previše brine o svakoj sitnici?

Jednom kada budete razumeli šta pokreće negativnost kod drugih, lakše ćete moći da prilagodite njihove osećaje vašem pragmatizmu. Vaš partner će znati da ceni to što ste spremni da budete na njegovom nivou, a vi se nećete osećati kao da ste izgubili deo svoje ličnosti.

Ako ste pesimista koji izlazi s optimistom

Kao i optimisti, i vi imate svoj pogled na život, premda je on malo mračniji. Ako čujete od svog partnera da automobil nije mogao da upali, odmah ćete pomisliti da nije ni hteo da dođe, jer je verojatno pronašao nekog boljeg. Često je najgori mogući scenarijo ono što vam prvo padne na pamet.

A sada ste upoznali pravog pozitivca. Međutim, njegov konstantno pozitivan pogled na svet je previše za vas. Na kraju krajeva, niste vi negativac, samo ste realni, zar ne?

Pokušajte da razumete zašto vaš partner ima pozitivan stav o svemu. Da li jednostavno voli da pomaže drugima? Da li on to ignoriše svetske probleme i prosipa večni optimizam? Ili je njegova pozitivnost samo maska?

Ako vaš partner jednostavno voli da na sve gleda iz vedrijeg ugla, pokušajte da uživate u njegovom sjaju i vedrini! Međutim, ako je optimizam samo način da prikrije dublje probleme, sedite i razgovarajte. Pokušajte da započnete razgovor rečima "Volim tvoju pozitivnost, ali pristupimo problemu konstruktivno. Meni odgovara kada imam plan, možda će i tebi odgovarati."

Ljubav između pesimistične i optimistične osobe i te kako može opstati, samo ako se malo potrudi!

Ali (a pesimisti vole "ali"), morate biti svesni posledica. U redu je biti pomalo mračan u nekom trenutku, ali već u sledećem bi trebalo tražiti najbolje iz situacije. Kojoj god grupi ljudi pripadali, nije važno, sve dok ste spremni da volite svog partnera baš onakvog kakav jeste.