Veza s najboljim prijateljem? Uopšte nije loša ideja: Dogodiće vam se ovih 9 stvari!

Zaljubljivanje u najboljeg prijatelja može da bude vrlo zapanjujuća spoznaja. Preispitujete se o riziku koji vaši osećaji predstavljaju za snažno prijateljstvo, ali ne možete da pomognete sebi jer su ti osećaji jači od vaše volje da ih zanemarite.

Veza s najboljim prijateljem? Uopšte nije loša ideja!, foto: Depositphotos/Martynova.Katie
Veza s najboljim prijateljem? Uopšte nije loša ideja!, foto: Depositphotos/Martynova.Katie
.

Stupanjem u romantičnu vezu s najboljim prijateljem stičete puno toga, a najvažnije je bezuslovno poverenje. Ipak, ponešto se u takvom odnosu i izgubi.

Saznajte kojih devet stvari možete očekivati ako poslušate svoje srce i upustite se u vezu s prijateljem, piše "Pop Sugar".

1. Uvek znate o čemu razmišlja

Ne morate puno da se trudite da biste pročitali misli svom najboljem prijatelju. Već znate kako razmišlja. Dok biste u vezi s nekim koga znate znatno kraće morali da analizirate svaku sitnicu, s najboljim prijateljem ne morate ništa da nagađate.

2. Pomisao na seks je blesava... u početku

Nakon toliko razmenjenih priča o svim ljudima s kojima ste spavali, sada ste u situaciji da i međusobno budete intimni. Dovoljno vam je prijatno da se, kroz smeh, upustite u nespretnu avanturu, sve dok ne nastupi romansa i seks postane vrhunski.

3. Poželećete da dan traje duže

U početku nećete moći da se zasitite jedno drugog. Sada ste u prilici da radite sve što ste radili kao prijatelji uz brojne nove stvari, zbog čega ćete se teško razdvajati jedno od drugog, ali važno je da pronađete vremena i za ostale voljene ljude u svom životu.

4. Nećete prestati da zadirkujete jedno drugo

Ako ste oduvek zadirkivali jedno drugo zbog svojih "bubica", nećete tek tako prestati s tim, samo što će se sada zadirkivanje verovatno završiti poljupcem.

5. Muči vas neprestani strah

Bojite se da ćete izgubiti najvažniju osobu u svom životu. On je i vaš prijatelj i vaš partner. Nije neuobičajeno da se zaokupite mišlju da vaša veza možda neće uspeti. Potražite savet drage osobe, majke ili nekog drugog prijatelja. To će vas sigurno umiriti.

6. Planiranje večere biće lakše nego ikad

Budući da ste navikli da delite obroke jedno s drugim, neće vam biti naporno planiranje zajedničke večere, makar se radilo o jednostavnom naručivanju pice. Usto, osećaćete se dovoljno prijateno u njegovom društvu pa nećete razmišljati o tome kako izgledate dok jedete.

7. Posvađaćete se ranije nego što očekujete

Nikada vas neće biti strah da drugoj osobi kažete tačno kako se osećate. Ako ste ljuti, postoji manja verovatnoća da ćete to kriti jer ste navikli da s najboljim prijateljem sve iznesete na videlo. Vaš prijatelj već je upoznat sa stvarima koje vam smetaju i nećete se ustručavati da ga na to i podsetite.

8. Počećete da obraćate pažnju na svoj izgled u njegovom društvu ako niste ranije

Vaš prijatelj video vas je u raznim izdanjima i pred njim ste uvek bili opušteni. Ipak, sada ćete obratiti pažnju na to da istaknete ono što vas čini privlačnim i uživaćete u tome.

9. Vaša veza vredi

Niko vas nikada neće posavetovati da se zaljubite u svog najboljeg prijatelja zbog rizika koji to predstavlja. Ako stvari krenu po zlu, možda izgubite nekoga ko predstavlja važan deo vašeg života. Isto tako, nema jačih veza od onih koje vežu dve osobe koje se vole, koje daruju smeh, brigu i podršku jedna drugoj. U životu ćete donositi odluke koje će vam se na prvi pogled činiti suludim, ali poslušajte svoje srce.

Izvor: Index.hr