Vratite ljubav na pravi kolosek: Uz ovih PET trikova poboljšaćete odnos s partnerom

U svim odnosima postoje teški trenuci, a razloga može biti mnogo. Nervoza na poslu i stres, možda i rutina koja se uvukla u odnos. Ponekad nas osećaj zapostavljanja vodi ka drugoj osobi jer nam treba više pažnje i brige. Srećom, kriza se može tretirati kao signal koji znači da je vreme da se zaustavite i promenite nešto kako bi se izvukao maksimum.

Uz samo malo truda, vratićete vezu na pravi kolosek..., foto: Depositphotos/doble.dphoto
Uz samo malo truda, vratićete vezu na pravi kolosek..., foto: Depositphotos/doble.dphoto
.

Ne gubite vreme na mirne dane

Osnovni korak ka poboljšanju odnosa je iskren razgovor. Važno je da vas niko i ništa ne uznemirava. Odvojite vreme, isključite telefon, odložite posetu narednog dana. Vodite računa o dobroj atmosferi oko sebe i rešite se svih smetnji. Zapamtite da je razgovor takođe aktivno slušanje druge osobe.

Možete koristiti šemu:

Moja očekivanja - svako od vas govori o tome šta bi voleo da promeni.

Šta mogu učiniti - pitate se šta možete učiniti u odnosu na određeno očekivanje.

Vi određujete koje promene implementirate.

Pazite – empatija je izuzetno važna u odnosima sa drugim ljudima

Pokušajte da saosećate sa onim što oseća vaša druga polovina i ni na trenutak ne razmišljajte o sebi. Ponekad su dovoljne male stvari, pa tako mala gestikulacija, ljubazna reč, buket cveća ili možda pismo i "hvala što si tu" mogu da pomognu.

Zajednička strast

Kako je svako od vas posebna jedinka, ni vaši interesi ne moraju da budu isti da biste stvorili uspešnu vezu, vredi potražiti zajednički jezik - zajedničku strast. Ne napuštajte svoje interese i ne menjajte interese drugih, već pokušajte zajedno nešto novo i videćete da li to može da postane vaš zajednički hobi.

Samo za dvoje

Recite svojim najmilijima da odlazite za vikend i da nećete biti dostupni tih par dana. Isključite mobilni telefon i provedite vreme sa osobom koju volite! Samo sa njom. Promena okruženja i malo opuštanja omogućiće vam da odahnete, postignete distancu i cenite društvo partnera.

Zajednički ciljevi za život

Kreirajte svoje liste vrednosti. Na komad papira napišite šta vam je važno u životu i zašto. Razmenite pisma i razgovarajte o tome šta je vaša najvažnija zajednička vrednost ili šta bi to moglo da bude. Zahvaljujući tome osetićete da igrate za jedan cilj, radićete zajedno za opšte dobro i osećaćete se sigurnije u vezi.

Izvor: Ženski magazin