"Zabrinuti" smaraju, "sigurne" svi vole, a "pobegulje" su vrlo emotivne: Koji ste vi tip u vezi?

Teško je pronaći ljubav koja će potrajati, ali ako prepoznate koji ste tip ličnosti kad je reč o emotivnom vezivanju, ima nade za vas.

Koji ste vi tip u vezi?, foto: Depositphotos/kiuikson
Koji ste vi tip u vezi?, foto: Depositphotos/kiuikson
.

Stručnjaci kažu da se u ljubavnom odnosu izdvajaju tri vrste partnera – oni koji su sigurni i pouzdani, oni koji uvek brinu i takozvane "pobegulje", odnosno osobe koje će na prve znake problema potrčati ka vratima.

Na to kojem tipu ličnosti ćete pripasti, dosta utiče i detinjstvo i stvaranje odnosa u porodici, a najnovija istraživanja pokazuju i da su geni, kao i naša ljubavna prošlost, takođe veoma važni faktori.

Sigurni tipovi

Osobe koje nazivano "sigurnim" nesebično daju ljubav i gravitiraju ka partnerima koji poseduju iste osobine i koji mogu da ih usreće. Oni se najbolje osećaju u vezama s ljudima koji imaju ista interesovanja, koji prvenstveno traže stabilnost. "Sigurni" mogu da imaju veoma lepe odnose sa "zabrinutim" tipovima, pa čak i "pobeguljama", a neretko se dešava i da na njih vrše pozitivan uticaj, ali samo zato što ih ne doživljavaju kao pretnju. Ako ste i vi jedan, odnosno jedna od "sigurnih", verovatno ste primetili da je većina vaših "istomišljenika" već u dugim vezama ili u braku, što umnogome otežava potragu za pravim.

Zabrinuti tipovi

"Zabrinuti", kao što i sam naziv sugeriše, neprestano brinu o budućnosti svoje veze. Neretko umeju da uguše partnera nepotrebnim pitanjima i strepnjom. Po prvilu su nežne duše, ali ako druge pitate, reči će vam da su gnjavatori. Prednost veze sa ovim tipovima jeste što vas nikada neće prevariti. Mane su vam već poznate. Obično traže jake i stabilne partnere koji imaju razumevanja za njihove "bubice".

"Pobegulje"

Ulazak u romantičnu vezu ovi tipovi izjedančavaju sa gubitkom slobode i zato se radije odlučuju za neobavezne odnose nego duboke i sadržajne veze. Po pravilu umeju da budu veoma šarmantni, ali ako ste u vezi sa "pobeguljom" bolje da se odmah oprostite od pravljenja planova za budućnost. Mada se po njihovom ponašanju to ne bi reklo, "pobegulje" su zapravo vrlo emotivne. Mada ne i empatične. To je njihova osnovana boljka. Kada se usude da spuste gard i dozvole da budu voljeni i da vole, najčešće su najbolji bračni partneri.

Izvor: Mondo