Ljubav i seks

Ima li istine u ovome? Pet razloga zbog kojih prijateljstvo s bivšim nije dobra ideja

Bez obzira na sve što ste čuli, ideja da ostanete u dobrim odnosima s bivšim partnerima nikako nije dobra, pokazalo je psihološko istraživanje objavljeno na stranici "Wiley Online Library".

03.12.2019. - 18:30h
Nije dobra ideja biti prijatelj sa bivšim partnerom?
Nije dobra ideja biti prijatelj sa bivšim partnerom?foto: Depositphotos/mavoimages

Razloga za to je puno, a na portalu "BrightSide" izdvojili su ih pet koji će vam biti dovoljni da ubuduće i ne pomišljate na održavanje kontakta nakon prekida veze.

1. Osećaji ne nestaju tako lako

Ako gajite bilo kakve osećaje prema bivšem partneru, zašto biste s njim ulazili u "prijateljsku zonu"? Zamislite kako ćete se osećati kad vam bude pričao o svojoj novoj vezi.

2. Manje su šanse da se ponovno zaljubite

Ako se stalno viđate s bivšim, teže ćete ga preboleti, što će vam otežati i upoznavanje, ali i zaljubljivanje u nekog novog. Nakon raskida ljudima je potrebno vreme kako bi se ohladili, a u društvu bivšeg to je nemoguće.

3. Vaš bivši partner možda još nešto oseća prema vama

Ako ste vi inicirali raskid, moguće je da će vašem partneru prijateljstvo samo otežati proces oporavka. Uzmite u obzir i njegove osećaje.

4. Možda se pomirite

Ovo vam možda zvuči kao dobar rasplet prekida, ali pomirenje s bivšim obično se ne pokaže kao dobra ideja. Sigurno ste prekinuli s dobrim razlogom, a greške se uvek mogu ponoviti.

5. Možda budete ljubomorni

Ako vaš bivši partner krene dalje i nađe nekog novog, verovatno ćete biti ljubomorni - ili na njegovu novu devojku ili zato što mu ide bolje od vas. U svakom slučaju, to nisu prijateljski osećaji pa je najbolje izbeći ih prekidanjem kontakta nakon kraja veze.

Izvor: Index.hr