Nije im tamo mesto: Ove stvari izbegavajte u spavaćoj sobi!

Male promene u spavaćoj sobi bitno će uticati na bolji seksualni život, ali i na sreću oba partnera. Međutim, neke stvari bi ipak trebalo izbegavati u krevetu.

Neke stvari trebalo bi izbegavati u spavaćoj sobi...., foto: Depositphotos/AllaSerebrina
Neke stvari trebalo bi izbegavati u spavaćoj sobi...., foto: Depositphotos/AllaSerebrina
.

Razgovor o negativnim stvarima i stresu na poslu ne i trebalo da se vodi u krevetu jer se tako stvara negativna atmosfera, ali i ubija želja za seksom.

S druge strane, trebalo bi razgovarati i otkriti šta tačno partner voli, a šta mu se ne sviđa. Takođe, uvek je dobro podeliti seksualne maštarije s osobom u spavaćoj sobi.

Nekada pažnju treba posvetiti drugim aktivnostima, poput poljubaca ili predigre na koju mnogi zaboravljaju. Pogrešno je mišljenje da je samo seks dovoljan da se začine stvari.

Ako je fokus samo i jedino na doživljavanju vrhunca, može da se dogodi da takav seks bude loše iskustvo i to za oba partnera. Važno je uživati i prepustiti se.

Previše razmišljanja u spavaćoj sobi takođe nije dobra ideja. Istraživanje je pokazalo da žene ne mogu da dožive orgazam kad su preopterećene, niti tada mogu potpuno da se opuste.

Spominjanje bivše ljubavi je strogo zabranjeno, pogotovo ako je reč o poređenju seksualne veštine.

Isto tako, dozivanje tuđeg imena izazvaće lavinu reakcija i to s razlogom.

Zaboravite na mobilni telefon dok ste u krevetu s drugom osobom. Isključite tonove, alarm i jednostavno ignorišite pametni telefon za vreme seksa. Najbolje je da ga ostavite u drugoj prostoriji.

Izvor: Večernji list