Ljubav i seks

Da znate na čemu ste: Da li se vaš partner plaši vezivanja?

Iako je mnogima teško da to razumeju, strah od vezivanja zaista postoji i češći je nego što mislite. Osobe koje imaju ovaj strah plaše se da budu u ljubavnoj vezi i da nekoga vole, a razlozi za to mogu da budu različiti.

24.11.2019. - 19:00h
Da li se vaš partner plaši vezivanja?
Da li se vaš partner plaši vezivanja?foto: Depositphotos/AllaSerebrina

Da biste na vreme znali na čemu ste, proverite da li su kod vašeg partnera primetni ovi znaci straha od vezivanja.

Uvek smisli nešto da vas ne upozna sa prijateljima i porodicom

Ako ste već neko vreme u vezi, a on se tako ponaša, trebalo bi da vam to probudi sumnju. Osoba koja je nervozna čim previše "zavirite" u njen privatni život, možda na taj način sebi obezbeđuje "čist" prostor kada poželi da "pobegne".

Naravno, sasvim je druga priča ako ste u vezi tek nekoliko nedelja i želite da upoznate njegove prijatelje i porodicu, a on smatra da je još uvek rano...

Ne govori vam da vas voli

Izjavljivanje ljubavi je velika stvar, a za one koji imaju strah od vezivanja još veća. Zato će osoba koja ima ovaj strah možda reći "Baš mi je zabavno sa tobom" ili "Ne volim to etiketiranje", kao opravdanje zašto još uvek ne izgovara te dve reči koje toliko želite da čujete.

To ne znači da vas partner ne voli, već samo da se plaši ozbiljne veze i sve im to deluje zastrašujuće, pa će na sve moguće načine gledati da izbegne da govori o svojim osećanjima.

Ne priča sa vama o budućnosti

Kao što smo rekli, razlozi za strah od obavezivanja mogu da budu različiti, ali je činjenica da ove osobe ne vole da planirau budućnost sa nekim – jer planiranje budućnosti znači da je veza ozbiljna.

Odjednom "nestane"

Ako ste već neko vreme u vezi i stvari među vama postaju sve ozbiljnije, lako se može desiti da vaš partner odjednom "nestane", tj. da vam se ne javlja neko vreme, kako bi oboma (ali pre svega sebi) dokazao da stvari među vama nisu ozbiljne.

Ponaša se prema vama kao da ste u šemi

Vaš partner možda ima strah od vezivanja ako se prema vama ponaša kao da vas želi samo u krevetu. Strast je super stvar, ali ako je to sve što delite, a to nije ono što želite, u problemu ste.

Obratite pažnju na to da li vas partner izvodi negde ili vam deluje kao da vas krije i zove vas samo kad mu se probudi strast...

Ukoliko kod svog partnera prepoznajete strah od vezivanja, od vas zavisi sledeći korak, ali u suštini imate dve opcije – da se okrenete i odete ili da odlučite da je vaš partner vredan truda i potrudite se da mu pomognete da prevaziđe taj strah.

Izvor: Mondo