Ljubav i seks

Kakve posledice na organizam ostavlja život bez seksa?

Naučnici imaju dobar razlog da tvrde da je seksualna intimnost jedna od najvažnijih komponenti u životu čoveka. Iako možda niste svesni toga, kada prestanete da vodite ljubav, u vašem telu se odvijaju određeni procesi.

20.11.2019. - 18:30h
Kada prestanete da vodite ljubav, u vašem telu se odvijaju određeni procesi...
Kada prestanete da vodite ljubav, u vašem telu se odvijaju određeni procesi...foto: Depositphotos/boggy22

Život bez seksa ostavlja ozbiljne posledice, a ovo je deo njih:

Nesanica
Pored nesanice, eksperti tvrde da oni koji apstiniraju od seksa češće sanjaju snove u kojima vode ljubav.

Žene postaju asocijalne
Osećanje je određeno preko hemijskog procesa koji se odvija u vašem mozgu. Kada vodite ljubav, krv je ispunjena određenim hemikalijama zbog kojih osećate spektar pozitivnih emocija.

Lišavajući telo ovog prirodnog procesa, narušavate svoj unutrašnji hemijski balans. Kao rezultat toga, kod većine žena se javljaju depresija i promene raspoloženja. Nakon dužeg perioda apstinencije, žene obično postaju probirljive i teško ulaze u nove veze.

Javlja se stres
Intimnost je jedan od prirodnih načina za oslobađanje od stresa. Migrena, nesanica, nedostatak apetita, signali su koje nam naše telo šalje kada nam je potrebna promena.

Pad imuniteta
Intimnost jača imuni sistem aktivirajući stvaranje imunoglobulina, čime se povećava sposobnost organizma da se bori protiv bolesti.

Mentalna neravnoteža
Intimnost stimuliše mentalnu aktivnost. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju i više energije, dok neki naučnici tvrde da su u ovom slučaju i koncentracija i kreativnost na višem nivou.

Izvor: crnobelo.rs