10 stvari u vezi o kojima se NIKADA NE PREGOVARA!

Dok postoje određene situacije oko kojih se u vezi može pa i mora postizati kompromis, postoje stvari o kojima se jednostavno ne pregovara - one moraju biti sastavni deo veze jer su ključne za njen kvalitet. Njih 10 pročitaje u nastavku:

foto: Depositphotos/IgorVetushko
foto: Depositphotos/IgorVetushko
.

1. Predanost

Važno je da oba partnera budu spremna na predanost i ulaganje napora kako bi veza funkcionirala.

2. Naklonost

Može biti fizička i emocionalna, a obe su podjednako važne za vezu. Ono što se ceni su male stvari kojima se privrženosti, odnosno naklonost pokazuje, a među njima su, na primer, držanje za ruke i neočekivani komplimenti, piše Zadovoljna.hr.

3. Izražajnost (komunikacija)

Važno je da svom partneru uvek kažete kako se osećate, bez obzira da li su vremena dobra ili loša.

4. Iskrenost

Iskrenost u vezi pomaže u izgradnji poverenja između partnera, a poverenje je sastavni deo snažne veze.

5. Jasnoća

Ako jedna strana želi ozbiljnu vezu, a druga opušteniji odnos, verovatno nije najbolja ideja započinjati takvu vezu. Za dobar odnos bitno je da oba partnera imaju jasnu i istu ideju o tome u kojem smeru bi odnos trebalo da se razvija.

6. Prioriteti

Imati prioritete u životu je važno, a ako odnos jednoj strani nije prioritet, to bi mogao biti problem za vezu.

7. Otvoren um

Iako nisu svi fanovi novih stvari, u vezi je važno imati otvoreni um i istraživati. Nova iskustva održavaće iskru u vašoj vezi živom.

8. Empatija

U zdravom odnosu emaptija igra važnu ulogu jer pomaže u izgradnji kvalitetne veze.

9. Poštovanje

Međusobno poštovanje još je jedan bitan deo kvalitetnog odnosa oko kojeg nema pregovora. Vašeg partnera moraćete da poštujete, a ništa manje ne očekujte ni od njega.

10. Poverenje

Na kraju, bitno je verovati partneru. Ponekad je ljubomora u razumnim količinama normalna i razumljiva jer je i ona još samo jedna ljudska emocija. Međutim, samo ponekad. Ono što je bitno je da naučite da verujete svom partneru.