Ljubav i seks

Neverni ste, a ni ne znate: Da li ste skloni mikro-prevari?

Iako  razmena SMS-a sa kolegom o poslednjoj epizodi vaše omiljene serije nije za vas nikakav bauk, vaš partner ovo može smatrati mikro-varanjem.

23.09.2019. - 16:00h
foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Šta je to mikro-varanje?

Stručnjaci mikro-varanje opisuju nizom nekoliko malih aktivnosti koje čini osoba ili fizičkim i emotivnim fokusiranjem na nekoga izvan ljubavne veze. Neki primeri – lažete druge o vašem ljubavnom statusu (kažete da ste sami), imate određenu osobu u imeniku pod lažnim imenom, ili ste tajno u kontaktu sa nekim. Sve ovo je mikro-varanje. Za neke, mikro-varanje je čak i kada njihov partner lajkuje nečiju fotografiju na Instagramu. Neke od akcija su naravno kontroverzne, dok su druge potpuno normalne.

Svađa
Svađafoto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Kada treba da se zabrinete?

Kada je u pitanju ponašanje u odnosu, svako ima svoje tumačenje onoga što je dozvoljeno, a šta nije. Ali ako vaš odnos sa nekim drugim utiče na vaš odnos sa partnerom, onda je to definitivno pokazatelj da nešto nije u redu. Zaključak – ako ste zabrinuti zbog ponašanja vašeg partnera, pričajte o tome iskreno i postavite granice. Na kraju krajeva, sve veze treba da budu zasnovane na otvorenoj komunikaciji.

Izvor: Lepota i zdravlje