Seks na peščanoj plaži? Ne, hvala, a evo i 5 razloga zašto!

Seks na plaži možda vam se čini kao nešto vrlo uzbudljivo i romantično? Istina je da plaža može biti vrlo romanitčno mesto, posebno dok se talasi razbijaju uz stene na obali, ali vođenje ljubavi na toj istoj plaži nije baš mudra ideja iz više razloga, od kojih vam neke otkrivamo u ovom tekstu.

Zaboravite na tu ideju..., foto: Depositphotos/Artemson
Zaboravite na tu ideju..., foto: Depositphotos/Artemson
.

1. Mogli biste da "zaradite" infekciju koja će vam upropastiti letovanje

Pesak u vašoj kosi i na bedrima je jedno, a u vašim "ženskim" delovima nešto sasvim drugo.

Ne samo da pesak u intimnim delovima pruža vrlo neprijatan osećaj, već je dovoljano da vas na trenutak napusti sreća pa da "pokupite" neko gljivično oboljenje ili da dođete u kontakt s bakterijama i zarazite se polno prenosivom bolešću.

Moguć je i gori scenario od ova dva, pa stoga preporučujemo da dvaput razmislite pre nego što se prepustite užicima sa svojim partnerom.

2. Vagina će vam brzo izgubiti vlažnost

Ukoliko praktikujete seks pod tušem, znate da voda ne pomaže vlaženju vagine. Štaviše, ona je isušuje, a to kvari doživljaj. Ista stvar dogodiće vam se tokom seksa na plaži, dok vas u plićaku zapljuskuju talasi. Stoga, ukoliko ne možete da izbijete iz glave taj seks na plaži, držite se područja koje u sumrak neće prekriti plima.

3. Ne želite da budete "švedski sto" za insekte koji se kriju u pesku

Imajte na umu da neke od tih beštijica gadno grizu i mogu da izazovu neugodne reakcije na koži, a sva ta muka i bol nisu vredni potencijalnog užitka.

4. Mogli biste da postanete osetljiviji na polno prenosive bolesti

Trenje koje uzrokuje pesak može dovesti do oštećenja sluznice, a svaka takva povreda povećava rizik od zaraze polno prenosivim bolestima. Još više bi trebalo da brinete ako se spremate na seksualnu avanturu s "galebom" kojeg ste iste noći upoznali.

5. Mogli biste da se povredite

Nikad ne znate šta se krije u pesku, posebno ako se nalazite na javnoj plaži koju posećuje veliki broj turista.

Vaša avanturica mogla bi se završiti sa suzama i noći provedenoj u hitnoj ambulanti ukoliko sednete na komad razbijene boce, oštre plastike, drveta...

Izvor: Ordinacija.hr