Seks vam je postao rutina? Evo par saveta kako da ga začinite!

Svaki par ponekad padne u životnu rutinu koja ubija seksualno uzbuđenje i želju, naročito ako se radi o osobama koje su u dugogodišnjim vezama i brakovima.

Da li je i vama seks postao rutina?, foto: Depositphotos/kotin
Da li je i vama seks postao rutina?, foto: Depositphotos/kotin
.

Neprestano praktikovanje istih poza, iste seksualne rutine i dosadnih, predvidljivih scenarija, u svakom od nas budi mrzovoljnu dosadnu osobu orijentisanu na sve druge aspekte života, samo ne na seks.

Ipak, otvorenost i iskrenost u svakom odnosu donosi hrpu prednosti i dobrih strana, pogotovo na području seksualnosti. Zato se ne ustručavajte da sa svojim partnerom podelite sve svoje skrivene (seksualne) želje za koje ste sigurni da će podići kvalitet vašeg odnosa i kvalitet praktikovanja seksa.

Predstavljamo vam nekoliko seksualnih ideja koje bi svakako trebalo da isprobate, posebno ako ste dugo u vezi:

Seks nakon svađe

U slučaju da povremeno znate baš da se posvađate, pokušajte sledeći put to da okrenete u drugom smeru. Čim osetite da je prošlo vreme durenja i tišine, kada se jedno drugom izvinite i poželite se jedno drugog, seks pomirenja je jedna od najnezaboravnijih stvari koja će vas možda čak i naterati da se više svađate!

Agresivniji seks

Romantika je večni klasik i nešto čemu svako od nas teži kako bi se osećao voljeno i lepo. No, ponekad je vreme za malo agresivnosti, bar kad je o seksu reč. Rastrgnite jedno drugom odeću, provedite zločestu predigru i govorite prljave reči. Izazovno je kada skinete sve maske i odlučite da pokažete svoju divlju stranu.

Seks na brzaka

Seks na brzaka ili popularno nazvan „quickie“, savršen je način za izlazak iz dosadne rutine. Ako neprestano praktikujete duge predigre i predvidljive scenarije, ovo je savršen način za razbijanje monotonije i dovođenje vaše veze do jednog sasvim novog nivoa. Pokažite partneru da i vi možete da iznenadite kad je brzinski seks u pitanju.

Zabranjeno voće

Ako ste solo i pruži vam se prilika da uradite nešto zločesto, kao na primer, da imate seks s bratom najbolje prijateljice ili na zabavi na koju ste otišli s roditeljima, zavedete sina tatinog šefa, dajte sebi oduška i otpustite sve kočnice. Ako znate da možete biti uhvaćeni svakog trenutka, ovakva vrsta uzbuđenja je zaista zanimljiva. Ako ste u dugoj i pomalo dosadnoj vezi, poigrajte se s partnerom - bukvalno! Uđite u seksi avanturu igranja uloga ili pokušajte da se zabavite uz treću osobu. Zabranjeno voće je najslađe, zar ne?

Seks uvek i svuda

Ako je krevet jedino mesto na kome upražnjavate seks, to je stvarno očajno. Postoji toliko zanimljivih mesta koja bi trebalo da isprobate, zato ne posustajte od tako uzbudljive ideje. Zapravo, ono što najpre treba da uradite kako bi vam to uspelo, jeste da postignete veliku dozu opuštenosti. Najvažnije je da se prepustite spontanosti i trenutku. Na primer, ako nešto radite zajedno, poput zajedničkog ručka i počnete zavodljivo da se zabavljate, stavite kuvanje na pauzu, skinite majicu i zabavite se na nekoliko minuta. Ručak će vam biti slađi, a vi ćete se osećati super!

Seks za vreme praznika

Zimski praznici su oni koje prvobitno povezujemo s Božićem, porodicom i tihom belinom, ali zapravo su prepuni stresa koje nam donosi kupovina božićnih poklona i priprema za prazničnu sezonu. Istovremeno, dogovaramo milion sastanaka, tradicijskih ručkova i kafa s ljudima s kojima se nismo dugo videli, a onda nam ostane zaista premalo vremena za sebe. Razmislite o tome jesu li praznici idealno doba kada bi trebalo da uzmete samo nekoliko dana isključivo za sebe, svoje želje i lično opuštanje uz partnera? Uz topli kamin i romantičnu atmosferu u nekoj zgodnoj kući, daleko od gradske vreve, možete pronaći mir, toplinu i iskusiti neverovatan avanturistički seks.

Poze

Misionarska poza je sigurno utočište, ali i najdosadniji put do orgazma kada znaš da postoji još toliko ideja kako biste mogli da se zabavite! Proučite kama sutru i pogledajte zajedno nekoliko zločestih filmića za odrasle, ideje će vam samo nadolaziti, a pritom ćete se izvrsno zabaviti znajući da ste malo izašli iz svoje "comfort" zone.

Izvor: Žena.hr