Ljubav i seks

Ako ljubav živi tri godine, koliko onda živi seks?

Ljubav navodno živi tri godine, a zatim se transformiše u poštovanje, partnerstvo, naviku, udobnost, prijateljstvo... A seks? Kada se zadovoljstvo i strast pretvaraju u bračni dug?

11.08.2019. - 18:30h
Ako ljubav živi tri godine, koliko onda živi seks?
Ako ljubav živi tri godine, koliko onda živi seks?foto: Depositphotos/konradbak

Faza 1: eksplozija emocija i hormona
"Seks, droga i rock'n'roll" je moto prve faze odnosa. Vi ste ludo zaljubljeni i srećni, pa je seks sjajan, spontan, raznovrstan, redovan i intenzivan. Mnogi parovi doživljavaju neprekidnu želju u ovom trenutku, stoga su posebno otvoreni za eksperimente i egzotiku.

Faza 2: međusobno poznavanje
Obično dolazi do kraja druge godine odnosa - i bez obzira da li živite zajedno ili još uvek ne. Naučnici ovo pripisuju činjenici da luda ljubav umire nakon 17 meseci odnosa: strast bledi a vi "okrećete glavu" na drugu stranu. Seksu već pristupate svesnije: odnosi nisu više tako strastveni i spontani. Manje gledate na muškarca kao na seksualnog partnera, a više na životnog partnera. I to je divno: sada se osećate dublje, imate jaku duhovnu vezu, zajedničke interese i želje. Seks u ovoj fazi nije tako čest, ali je kao dah svežeg vazduha: oživljava odnos.

Faza 3: iskre nestaju
Nećete verovati, ali u ovu fazu većina parova ulazi tek na kraju treće godine (baš kao i sa ljubavlju). A ovo je apsolutno normalno. Ne zaboravite koliko je važno održavati seksualnu aktivnost i interes partnera. Setite se svih trikova Keri Bredšo, ako je potrebno. Svi parovi imaju zatišje u intimnom životu. Ali nakon mira sigurno je potrebna oluja: zato se nemojte plašiti eksperimentisanja, tako da se vatra zapali novom silom.

Izvor: Ženski magazin