Ljubav i seks

Neodlučni ste: Odgovorite na ova pitanja i saznajte da li ste spremni za sudbonosno "da"!

Brak je zajednica koja traži mnogo truda i odricanja. Upravo zbog toga, vrlo je važno da budete spremni i sigurni u svoju odluku. Kako znati da ste zaista spremni za brak? Postoje tri pitanja koja bi pre venčanja trebalo postaviti, jer će iskreni odogovori će vam otkriti sve.

28.07.2019. - 13:00h
Brak
Brakfoto: Depositphotos

Da li vam sreća vašeg partnera najvažnija?

Želite li da saznate tajnu srećne veze i braka? Ona postoji kada oba buduća supružnika sreću svog partnera stavljaju ispred svoje.U ovoj tezi ne postoji nikakva filozofija već činjenica da dve osobe jedna drugu žele da učine srećnom

Zašto volite partnera?

"Zato što ga jednostavno volim" - najgori odgovor koji možete dati. Ako je vaš odgovor takav, znači da emotivno još uvek niste spremni za brak i da još uvek ne razumete značenje ljubavi.

Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno 'da' to se neće promeniti. Suprotno uvaženom mišljenju, leptirići u stomaku i ushićenje koje osećate prema partneru na početku veze ne predstavljaju ljubav i oni će s vremenom nestati. To ne znači da je i vaša ljubav nestala, već da tek tada isplivala na površinu.

Ako vas partner čini srećnom osobom na vama je da si otkrijete zašto i tek tada ćete biti sigurni jesu li vaši osećanja i namere iskreni.

Jeste li spremni na život u kojem ćete nadopunjavati jedan drugoga?

Život u zajednici drugačiji je od onog koji ste vodili pre braka. Pitanje koje morate postaviti glasi - hoće li život kakav želite da vodite, koji vas usrećuje i koji osećate, moći da vodite i u braku? Drugim rečima, jesu li planovi i način života vas i vašeg partnera isti i da li se spremni na kompromise. To mogu biti manje životne stvari poput onih gde ćete živeti, ali i mnogo veće poput one o planovima oko dece i religijskih stavova.

Najbolji način da odgovorite na ovakva važna pitanja je razgovor s partnerom. Ako se pre braka ne slažete oko bitnih životnih odluka, kada izgovorite sudbonosno 'da' to se neće promeniti preko noći, već se problem može samo pogoršati.

Izvor: zadovoljna.hr