Ozbiljniji, mudriji, sigurniji: Šest razloga zbog kojih žene "padaju" na starije muškarce

Mnoge dame odlučuju da provedu život s mnogo starijim muškarcima, a njihove veze nekolicina još uvek ne odobrava niti shvata. No takve ljubavi su toliko česte da u engleskom jeziku postoji čak i poseban izraz za njih, "May—December romance".

Šest je razloga zbog kojih žene &padaju& na starije muškarce, foto: Depositphotos/photography33
Šest je razloga zbog kojih žene "padaju" na starije muškarce, foto: Depositphotos/photography33
.

Iako će oni najzlobniji među nama odmah pomisliti kako u takvim odnosima ne postoji ljubav, već samo interes, "Bright Side" je izdvojio nekoliko razloga zašto žene često padaju na starije muškarce. I ne, novac sasvim sigurno nije na prvom mestu.

Stariji muškarci su zreliji

Oni su već istražili svet i stekli određeno iskustvo. Otkrili su šta ih zanima, ostvarili su karijeru i sada mogu potpuno da se posvete porodici i poslu.

Prošli su "divlju fazu" i sada im je u interesu da se smire.

Donose mudrije odluke

Ne prepuštaju se nesmotrenom riziku, već zahvaljujući životnom iskustvu, koje ih je naučilo mnoge lekcije, donose mudrije odluke.

Veze s njima su stabilnije

Znaju šta žele i ne opterećuju ni sebe ni druge nepotrebnim igricama.

Više učestvuju u kućnim poslovima

Znaju da je to ženama bitno i ne misle da će učestvovanjem u kućnim poslovima izgubiti deo svoje muškosti. Osim toga, verovatno su iskusili samački život kad su takve poslove ionako morali sami da obavljaju.

Znaju da prema ženama treba da se odnose s poštovanjem

Oni razumeju šta je ženama potrebno i šta će ih usrećiti, a tokom proteklih ljubavnih veza su verovatno naučili i kako da izbegnu pojedine probleme, pa je veza s njima znatno jednostavnija. Osim toga, nisu fokusirani samo na sebe i više pažnje posvećuju svojim partnerkama nego što to čine mlađi muškarci.

Pružaju osećaj sigurnosti

Dosad su verovatno već izgradili karijeru, ali i finansijsku stabilnost, te više nisu u potrazi za ljubavnim avanturama nego za stabilnim odnosom. Kombinacija svega toga ženama pruža osećaj sigurnosti.

Izvor: Index.hr