Zanimljivo: Koliko seksa u proseku, imaju udate žene?

Svaki brak je priča za sebe, a odnosi između partnera ne mogu se upoređivati... No, jedno nedavno istraživanje sprovedeno na uzorku od 300 parova otkrilo je zanimljive podatke.

Koliko seksa u proseku imaju udate žene?, foto: Depositphotos/konradbak
Koliko seksa u proseku imaju udate žene?, foto: Depositphotos/konradbak
.

Uz brojne životne obveze i probleme, decu i posao, vrlo je teško sačuvati savršen odnos s partnerom, prepun emocija i strasti. To dokazuju odgovori brojnih žena na pitanje: Koliko često vode ljubav?

U anketi sprovedenoj na više od 300 parova različite starosne dobi, otkriveno je da gotovo polovina (47 posto) vodi ljubav jednom nedeljno, a njih gotovo 10 odsto to čini samo dva puta mesečno.

"Žene u braku koje govore da im seks s partnerom jednom nedeljno ili dva puta mesečno savršeno odgovara, zapravo nisu nikakva retkost. Razlog tome su upravo životne prepreke, stres i obveze zbog kojih seks vrlo brzo može da postane predvidljiv pa čak i dosadan", objašnjavaju stručnjaci.

Isto tako, istraživanje je potvrdilo da što ređe vodimo ljubav, to će nam strast i potreba za time postajati sve manja i manja.

Zanemarivanje strasti i manjka intimnosti, što je u poslednje vreme sve češće prisutno između partnera, često dovodi do preljuba, pa čak i razvoda.

Izvor: Metro-portal