Uz ovih 7 trikova pobedite monotoniju u vezi!

Poenta je u tome da pronađete ravnotežu između blizine i distance...

Pronađite ravnotežu između blizine i distance..., foto: Depositphotos/zoomteam
Pronađite ravnotežu između blizine i distance..., foto: Depositphotos/zoomteam
.

1. Budite uvek iskreni prema sebi. Često je dosada odbrambena taktika. Umesto da razgovarate o problemima u vezi, trpate ih pod tepih, a tada nastupa – dosada! Pokušajte to da izbegnete, verujte sebi i partneru i razgovarajte, razgovarajte…

2. Budite spremni na kompromise. Znamo da je to ponekad teško, ali i kompromisi su sastavni deo veze. Pritom izmerite prednosti i mane. Ali, nemojte zbog razmaženog partnera pristati na neke, nego budite iskreni prema sebi i povucite kočnicu pre nego što postane prekasno!

3. Borite se za vezu. Ako previše monotonije vodi do prekida veze, konačni ishod zavisi od toga da li ste zajedno mesec ili godinu dana. Ako ste dugo zajedno, pokušajte da se borite da održite vezu. Previše toga ste proživeli zajedno da biste to sada odbacili! Mnogim parovima pomaže da jedno drugom posvete više pažnje - kako u kuhinji i dnevnoj sobi, tako i u krevetu.

4. Oslobodite se svakodnevne rutine. U vezi ne sme da bude najvažnija raspodela obaveza i kućnih poslova. Radite to zajedno! Tako ćete dobiti više slobodnog vremena za razgovor o mogućim problemima u vezi, te za njihovo ekspresno rešavanje. Osim toga, mučne kućne poslove nećete više povezivati s nečim neugodnim…

5. Dajte sebi dovoljno vremena za vezu. Zajedno provesti vreme ne znači sedeti u istoj prostoriji, ispred računara ili ispred televizora. Opustite se, izvalite se u naslonjače pa razgovarajte o vašim željama i potrebama, te dozvolite partneru da učestvuje u svakodnevnim doživljajima i osećajima.

6. Nemojte ga tlačiti. No, previše zajedničkih trenutaka može da bude frustrirajuće. Ako ste mu stalno za vratom, postaćete mu naporni i nezanimljivi. Shvatite ga kao individuu i dajte mu dovoljno slobodnog prostora. Poenta je u tome da pronađete ravnotežu između blizine i distance.

7. Zajednički projekti. Da biste održali vezu zanimljivom, morate imati zajedničke ciljeve. Ali, to ne znači da ćete jedino ostariti zajedno. Pronađite neke zajedničke aktivnosti, poput učenja stranih jezika, sporta, odlaska u teretanu ili pozorište. Morate eksperimentisati da biste konstantno osvežavali vezu.

Izvor: Cosmopolitan.hr