Proverite: Šta najdraža poza u seksu otkriva o muškarcu i onome što oseća?

Omiljena seks poza mnogo toga može da kaže o nama. Ovog puta akcenat stavljamo na muškarce. U nastavku otkrijte šta njegova omiljena poza govori o njemu...

Omiljena seks poza mnogo toga može da kaže o nama., foto: Depositphotos/GeorgeRudy
Omiljena seks poza mnogo toga može da kaže o nama., foto: Depositphotos/GeorgeRudy
.

Misionarska poza

Ova poza može da se nazove klasičnom, a vole je muškarci tradicionalnog načina razmišljanja koji su pomalo nesigurni u sebe. Upravo zato vole da gledaju partnerku u lice, da mogu da vide njene reakcije i dobiju odgovor na pitanje - koliko su dobri ljubavnici. To, takođe, pokazuje kako vole da imaju kontrolu tokom seksa, kaže dr Ava Kadel, seksualna terapeutkinja iz SAD.

Kako se radi o pozi u kojoj su partneri vrlo blizu licima, u svemu tome postoji i određena intimnost.

- To je romantično, ali ne i avanturističko. Nema ništa loše u klasičnom vođenju ljubavi, ali ponekad bi trebalo da 'istražite svoju divlju stranu' - savetuje Kadel.

Kaže da je problem ako muškarac (ali i žena) može da doživi vrhunac samo u misionarskom položaju. Tada bi bilo dobro poraditi na reprogramiranju seksualnog života.

- Pokušajte s pozom u kojoj je žena na vrhu. Ta poza ima jednake kvalitete kao i misionarska, ali u njoj će muškarci morati da se odreknu želje za kontrolom i malo da začine stvari - dodala je.

"Doggy" poza

Kadel ističe da nikada nije upoznala muškarca koji ne voli ovu pozu. Mnogi čak veruju da je to najbolji položaj za seks. Muškarac kome je to najdraža poza otkriva svoj teritorijalni animalistički instinkt kao da je kralj džungle. Osim toga, time pokazuje da se u njemu skriva strah od intimnosti i generalno nije previše romantičan.

Kod ove poze užitak može da bude veliki, ali na račun intimnosti, to je polje na kom dolazi do deficita. Kako bi to nadoknadili, povremeno promenite pozu, a najidealnija za bliskost je - poza kašike. Kod nje i dalje ulazite otpozadi, ali u isto vreme ste vrlo intimni - partnerka se neće osećati kao 'komad mesa'.

Kaubojka

U ovoj pozi žena je na muškarcu i ona je ta koja ima kontrolu. Muškarci koji vole tu pozu najverovatnije misle na zadovoljstvo svojih partnerki i to im je važno. Takođe, oni time pokazuju da su sigurni u sebe i kad su podložni, a istovremeno su i dominantni jer omogućavaju partnerki postizanje orgazma dubljom penetracijom.

Kadel savetuje muškarcima da povremeno preuzmu kontrolu, 'zgrabe' partnerku i promene pozu - one će to jako ceniti i uzbudiće se još više.

Poza kašike

To je položaj u seksu koji nazivaju i 'pozom za lenje'. Oboje leže na boku, a muškarac je iza žene. Ovo je vrlo intimna poza jer se tokom vođenja ljubavi partneri dodiruju velikim delom tela. Muškarci kojima je ovo najdraža poza nikako nisu 'slabići' već su strastveni i silno žele da zadovolje partnerku, kaže Kadel.

Za više užitka u ovoj pozi, ona savetuje muškarcima da partnerki u isto vreme prstima stimulišu klitoris, a potom da se prebace u misionarski položaj gde je mogu gledati u oči dok uživa i u isto vreme penetrirati još dublje.

Stojeći

Muškarci ovog tipa najviše vole da vode ljubav svugde, samo ne u krevetu - pod tušem, preko kuhinjskog stola, naslonjeni na zid... To otkriva avanturistički nastrojene tipove koji su pomalo 'zločesti'.

- To je nestašni ljubavnik kojega uzbuđuje pomisao da bi mogao biti ulovljen tokom seksa. On želi da se zabavlja koliko god je moguće, bez obzira na posledice - pojašnjava ova seks terapeutkinja.

Ipak, katkad se treba primiriti i isprobati klasičnije poze u koje je uključen krevet, čisto zbog promene koje će partnerku razveseliti, dodaje.

Izvor: 24Sata.hr