Ljubav i seks

Zaboravite na ove stvari o seksu: Jednostavno, NISU TAČNE!

O ženskom telu i seksualnosti kruže brojne neistine. Saznajte koje su i zaboravite na njih, ne dozvolite da vam utiču na seksualni život.

30.06.2019. - 18:30h
Što pre zaboravite na ove stvari, pre ćete početi zaista da uživate u seksu
Što pre zaboravite na ove stvari, pre ćete početi zaista da uživate u seksufoto: Depositphotos/IgorVetushko

Da bi seksualni odnos mogao da se definiše kao takav, mora da dođe do vaginalne penetracije.

Ovo nije istina, jer, na sreću, seksualni užitak je mnogo više od toga i penetracija je samo još jedan u nizu seksualnih činova, kao i bilo koji drugi.

Veliki penis pruža ženi više užitka od malog.

Postoji mnogo mitova vezanih za veličinu penisa, ali istina je da veličina nije relevantna. Može biti da vizuelno može više da uzbudi ženu veći penis, ali istini za volju, svejedno je. U zavisnosti od položaja prilikom seksa, može se izvući maksimalni užitak ma o kojoj veličini da se radi. Ne mora da znači, apsolutno, da će žena više uživati sa muškarcem koji ima veći penis. Veličina nikakvu ulogu ne igra ukoliko izostane erekcija. U tom smislu, predigra igra veliku ulogu.

Žene ne masturbiraju.

Očigledno je da ima žena koje to ne praktikuju, ali ne možemo generalizovati. Kada smo kod toga: da li znate koje sve benefite ima masturbacija kada se radi o ženskom telu?

Ženama su neophodni lubrikanti kako bi ovlažile vaginu.

Kada je žena seksualno uzbuđena, njeno telo će obezbediti određenu količinu prirodnog lubrikanta, a njegova količina varira od žene do žene. Zato, generalno govoreći, lubrikant nije neophodan. Istina je da postoje kreme i lubrikanti koji mogu da povećaju seksualno zadovoljstvo i koje pomažu kada prirodna lubrikacija izostane iz nekog razloga (recimo u menopauzi). Posle pedesete godine života, upotreba lubrikanata može biti najjednostavnije rešenje, kako bi se povećao užitak i izbegao bolan odnos.

Vibratori i igračke za seks onemogućavaju postizanje užitka na drugi način.

Upravo suprotno! Upotreba igračaka za seks, bilo da se radi o masturbaciji ili odnosu sa partnerom, pomažu da bolje upoznamo sopstveno telo, jer nam omogućavaju da istražimo svoje telo i pronađemo erogene zone. Isprobajte sa partnerom, nemojte se ustručavati.

Žene preferiraju monogamiju, a muškarci su promiskuitetni.

Da li zaista verujete u ovu tvrdnju? Iako vreme i energija koju oni posvete seksu u svom mozgu, daleko premašuju žensko razmišljanje o istoj temi, seksualna potreba je determinisana, pre svega, kulturološkim uslovima.

Kod istopolnih parova, jedna osoba mora da preuzme mušku, a druga žensku ulogu, kako bi seks mogao da funkcioniše normalno.

Ova teza je jednako tačna kao i ona da u vezi jedna osoba mora da bude plava, a druga crnokosa, kako bi funkcionisalo.

Seksualna želja je strogo povezana sa reproduktivnim periodom.

Kada bi tako bilo, onda bismo negirali važno razdoblje u životu čoveka, postmenopauzu. Seks je zanimljiv i podiže raspoloženje, jer se prilikom orgazma oslobađaju hormoni sreće poput endorfina, koji dovodi do stanja euforije i zadovoljstva. Osim endorfina, oslobađa se i hormon zvani dopamin, povećava se i nivo seratonina, a to su hormoni koji su ključni za osećaj sreće.

Izvor: Ženski magazin