Ljubav i seks

Hoćete li pronaći vremena za sebe kada započnete zajednički život?

Zajednički život sa partnerom se u početku čini kao dobra ideja. Smanjenje životnih troškova, lakše planiranje rasporeda i poštovanja dogovora, olakšava mnoge probleme, zbog čega većina parova ne vidi loše strane ovog životnog koraka. Međutim, ne prođe mnogo vremena pre nego li uoče probleme koji bi potencijalno mogli da unište vezu.

25.06.2019. - 18:30h
Zajednički život
Zajednički životfoto: Depositphotos/AlexShadyuk

Da li je njegov stan neuredan?

Pre nego što odlučite da se preselite kod partnera, zapitajte se da li je uredna osoba ili svoj životni prostor ostavlja u haosu? Ako je odgovor da, velika je verovatnoća da će se tako ponašati i u vašem zajedničkom stanu. Dobro razmislite u kojoj meri vam to smeta i hoćete li moći da živite sa takvom osobom.

Kakav je s finansijama?

Da li je tvoj partner finansijski stabilan ili često kasni s plaćanjem svojih računa? Jako je važno da oboje budete jednako finansijski odgovorni jer ćete imati velikih problema kada se finansijski teret zajedničkog života prelomi samo na vas.

Selidba
Selidba foto: Depositphotos/TarasMalyarevich

Kakvi su mu prijatelji?

Partnerovi prijatelji su osobe na koje se definitivno morate navići pre zajedničkog života jer će vas verovatno oni najčešće posećivati. Većina ljudi ima onog jednog prijatelja koji nije uvek najpristojniji i često ostaje duže nego što je to poželjno. Stoga dobro procenite s kakvim ljudima se vaš partner druži kako se ne bi iznenadili ako se odjednom neko od njih useli na vaš kauč.

Okrićete sve njegove navike

Jednom kada počnete da živite zajedno sve maske padaju. Njegove navike, zvukovi koje ispušta tokom noći ili prilikom jela, mesto na podu na kojem baca prljave čarape postaju vaši novi cimeri. Ovakve navike su neizbežne, ali će biti mnogo lakše ako se unapred pripremite na njih.
 

Nove navike
Nove navikefoto: Depositphotos/AlexShadyuk

Hoćete li naći vremena za sebe?

Kada se uselite s partnerom počećete da provodite više vremena zajedno, zbog čega biste lako mogli da zaboravite na period kada ste imali mnogo više vremena za sebe. Kako ovo ne bi postao faktor koji vas čini nesrećnom, dobro isplanirajte vreme za sebe u toku dana i zamolite partnera da to poštuje.

Živite i učite zajedno

Kada počnete da živite zajedno, u svemu ste – zajedno. Moraćete da se naviknete na nove stvari, navike, a možda i novu dnevnu rutinu. Skladan zajednički život se ne dešava preko noći niti sam od sebe već ga je potrebno naučiti. Zato je važno da uvek pričate o svemu i da se trudite da naučite što više jedno o drugom.

Izvor:zena.hr