Sumnja i druge navike koje vam mogu uništiti vezu

Biti u vezi iziskuje dosta truda i kompromisa od strane oba partnera. Čak i najstabilnije veze mogu da prolaze kroz teške periode. Ako izuzmemo svađe oko sitnica, navike su glavni činioci koji mogu da utiču na vašu vezu . I dok takvo ponašanje može izgledati normalno zapravo je toksično i treba ga promeniti na vreme.

ljubav, foto: Depositphotos/DmitryPoch
ljubav, foto: Depositphotos/DmitryPoch
.

zaljubljeni par, foto: Depositphotos/macniak
zaljubljeni par, foto: Depositphotos/macniak
.

Česte optužujete i tražite greške partneru

Upiranje prstom u vašeg partnera da nešto uradi ili da radi pogrešno može ga odgurnuti od vas. Iako se opravdavate izgovorima da je to za njegovo dobro ovu naviku morate što pre da izmenite.

Nezahvalni ste

Koliko puta dnevno kažete nešto lepo svom partneru ili mu se zahvalite? Bilo da je to zbog toga što vam je pomogao oko nečega, zbog komplimenta ili iznenađenja koje je priredio za vas? Ako je odgovor na ovo pitanje retko ili nikada, onda je to znak za zabrinutost.

.

Egocentrični

Egocentričnost je navika koju usvajamo od ranog detinjstva, međutim vremenom postaje jedan od najvećih problema u vezama. Može se manifestovati kroz sitnice poput upadanja u reč, planiranja poštujući samo svoj raspored ili očekivanja da u kompromisima uvek on izvuče deblji kraj.

Sumnjate

Svako poseduje dozu ljubomore u sebi, ali način na koji se ona kontroliše i manifestuje nas razlikuje. Ako stalno zapitkujete partnera gde se nalazi ili zašto je pristojan prema drugim ženama, možete mu brzo dosaditi.

Kradete partnerovo vreme

Partneri neretko provode previše vremena zajedno, što vas može dovesti u zabludu da je njegovo vreme postalo vaše. To znači da se od njega očekuje da manje vremena provede sa prijateljima ili kod kuće jer ste mu vi prioritet. Ovu naviku morate odbaciti što pre.

Izvor: femina.in