Ne mora da znači da je loš, ako je brz: Sve tajne seksa na brzaka

Seks na brzaka, brzinski seks ili odomaćena engleska varijanta "quickie", samo su neki od naziva seksa koji bi trebalo da se završi, pre nego što je počeo...

Praktikujete li ga?, foto: Depositphotos/tankist276
Praktikujete li ga?, foto: Depositphotos/tankist276
.

Odnosno, radi se o seksu koji ne bi smeo da traje duže od pet minuta, a s obzirom da se sve radi na brzinu u taj tip seksa nije uključena predigra, skidanje kompletne odeće, nego samo delova koji su potrebni i naravno, ne uključuje mnogo razmišljanja. Sva strast i osećaji podređeni su tom trenutku.

"Quickie" se takođe, može dogoditi kod kuće u vašem krevetu ili bilo gde drugde, a to uključuje različite javne, više ili manje skrivene prostore gde vas lako mogu pronaći, kao što su liftovi, WC-i, hodnici, haustori, plaže ili bilo koje drugo mesto.

Neke osobe posebno i uzbuđuje kada seks začine dozom straha da ne budu uhvaćeni. Najčešće se radi o spontanom seksu, odnosno o seksu koji niste planirali ili, ako ga i jeste planirali, onda ste ga planirali jer ste želeli upravo nešto takvo.

Ipak, ono što je najvažnije kod seksa na brzaka je da ima srećan završetak ili u prevodu da doživite orgazam, što za žene ponekad može da bude problem, s obzirom na određeno vremensko ograničenje.

Dakle, stvar je prilično individualna, zavisi od slučaja do slučaja i koliko mnogo stvari zavisi od vas, zavisi i od vašeg partera s kojim ćete se na kraju upustiti u seks.

"Prljave" misli

Naš um je zaista nešto izvanredno i ono što je najvažnije shvatiti jeste da se orgazam događa u našem mozgu, a ne "tamo dole". Zbog toga, sve što vas uzbuđuje iskoristite u svoju korist prilikom seksa na brzaka, a to podrazumeva i vašu maštu i misli. To će vam posebno pomoći ukoliko ste planirali ovaj tip seksa.

Na primer, možete da zamislite određenu scenu iz filma ili knjige koja vas uzbuđuje ili jednostavno situaciju koja vas uzbuđuje, pa čak i osobu, bez obzira da li se radi o osobi s kojom planirate "quickie" ili ne. Misli su samo vaše i ne treba da imate grižu savesti.

Šta vas uzbuđuje?

Naravno, osim misli, fizička stimulacija je naravno i više nego dobrodošla, no ona ne uključuje dugu predigru, ustvari gotovo je uopšte ne uključuje, pa zbog toga morate da se nadate da će biti iz prve pogođena sva prava mesta. Nemojte se ustručavati da partneru kažete ili pokažete šta želite. Zapamtite, nemate mnogo vremena. Strastveni poljupci, dodiri, pa čak i pogledi mogu biti dovoljni da vas uzbude.

Skidati ili ne skidati?

Kao što smo već i pre naglasili, seks na brzaka može da se dogodi u krevetu ili bilo gde drugde, pa zbog toga ne isključuje potpuno gola tela.

No, ono što je definitivno karakteristika seksa na brzaka, je da je toliko intenzivan da nema vremena za potpunim svlačenjem. Upravo ta odeća koja ostaje na vama može biti još jedan od načina uzbuđenja.

Naravno, to uključuje i kidanje odeće, posebno gaćica i grudnjaka koji su uvek nekako na putu, a za čije normalno skidanje jednostavno nema vremena. Pokušajte da se suzdržite takvih egzibicija ukoliko vam određeni komadi odeće trebaju kako ne biste išli po svetu "goli".

Penetracija ili ne?

Zanimljivo je da seks na brzaka ne mora uvek da uključuje penetraciju, nego i druge oblike zadovoljavanja, a to je oralno, rukama ili nekim drugim pomagalima. Upravo ta vrsta seksa, neke ljude posebno uzbuđuje, što može da doprinese još boljem i potpunijem zadovoljstvu.

Bez stresa

Iskoristite trenutak strasti i nemojte previše da razmišljate i umesto zadovoljstva da osećate stres. Naravno, to je mnogo lakše reći nego ponekad učiniti, ali ono što je sigurno jeste da treba da se prepustite trenutku. Takođe, nemojte da razmišljate o tome da li ćete postići orgazam ili ne, prepustite se više mislima i fizičkom zadovoljstvu.

Najbolja poza

Većina žena veoma dobro zna u kojoj pozi najlakše i najbrže doživi orgazam i koja ih poza najviše uzbuđuje. Upravo je to poza koju bi trebalo da zauzmete, ako je to u datom trenutku moguće. Isto tako nakon vašeg orgazma, priuštite partneru pozu koja njega najviše uzbuđuje, naravno ako u tih nekoliko kritičnih minuta uopšte možete da razmišljate o ikome osim o sebi.

Izvor: Žena.hr