Teško dolazite do orgazma? Ovo su možda glavni krivci!

Rezultati novog britanskog istraživanja pokazali su da su umor, samopouzdanje, stres na poslu i alkohol, najčešći faktori koji smanjuju učestalost orgazama.

Samopouzdanje i umor najviše utiču na postizanje orgazma, foto: Depositphotos/pressmaster
Samopouzdanje i umor najviše utiču na postizanje orgazma, foto: Depositphotos/pressmaster
.

Zaboravite ljubav i društvo partnera, za svakog šestog muškarca veza zavisi od umeća u krevetu, a ostavili bi partnerku koja ih nije zadovoljila. Orgazam je toliko važan za svakog četvrtog muškarca i svaku petu ženu, da su često postizanje orgazama ocenili bolje nego zaljubljenost, pokazali su rezultati nedavnog manjeg britanskog istraživanja, a prenosi "Daily Mail".

Uprkos važnosti seksa za vezu, manje od polovine ispitanika potvrdilo je zadovoljstvo učestalošću orgazama.

Rezultati istraživanja, koje je obuhvatilo 3.800 Britanaca, pokazali su da bi 16 posto muškaraca i 10 odsto žena prekinulo vezu u kojoj su orgazmi retkost, a dodatnih 39 posto reklo je kako bi im to i te kako bio važan faktor prilikom odluke o budućnosti veze.

Iako je 60 posto ispitanika reklo da su jako zadovoljni vezom, ovaj broj je pao za 17 odsto kod muškaraca i šest posto kod žena, kada je trebalo da ocene seksualnu stranu svoje veze.

Na pitanje šta utiče na njihovu sposobnost postizanja orgazama, umor je bio najčešći odgovor – ovaj faktor uticao je na 20 posto žena i 23 odsto muškaraca. Za žene je drugi najvažniji faktor za postizanje orgazma bilo samopouzdanje, a zatim nedostatak seksualne želje.

Za 15 posto muškaraca alkohol je bio činilac koji je sprečavao vrhunac u spavaćoj sobi, a brige na poslu uticale su na 12 odsto pripadnika muške populacije. Svaka četvrta ispitana osoba rekla je kako je osećala pritisak postizanja orgazma tokom svakog seksa, a kao rezultat, 27 posto muškaraca i 69 odsto žena u jednom trenutku su odglumili orgazam.

Na pitanje šta bi im više pomoglo kako bi postigli orgazam, žene su odgovorile: duža predigra, oralni seks i seksualne igračke. I kod muškaraca je slična situacija – boljem orgazmu doprineli bi oralni seks, duža predigra, seksualne igračke i promena položaja.

Izvor: Ordinacija.hr