Ljubav i seks

Želite prijatelja s povlasticama? Ovih 5 stvari morate da znate pre nego što se upustite u takvu priču

Prijateljstvo s povlasticama u teoriji zvuči idealno. Imate redovan i neobavezan seks s nekim do koga vam je stalo i kome verujete i s kim nakon toga možete bez ikakve neprijatnosti da popijete kafu i da popričate. Ipak, u praksi to baš i ne ide tako glatko.

15.05.2019. - 18:30h
Dobro se preispitajte pre nego što se upustite u ovakvu priču...
Dobro se preispitajte pre nego što se upustite u ovakvu priču...foto: Depositphotos/IuriiSokolov

Ako ste gledali film "Prijatelji s povlasticama" s Milom Kunis i Džastinom Timberlejkom u glavnim ulogama, onda verovatno imate neku ideju o svemu što bi moglo da krene po zlu, a ako pak ne volite romantične komedije ili ste ovu jednostavno propustili, ovo je pet stvari koje morate da znate pre nego što odlučite da se upustite u nešto takvo:

Mudro birajte

Veoma je bitno odabrati pravu osobu za prijateljstvo s povlasticama, a pritom je najvažnije uzeti u obzir činjenicu da seks može da upropasti vaše prijateljstvo. Stoga prijatelj kojeg znate od detinjstva možda baš i nije najbolji izbor ako ne želite da rizikujete da ga izgubite. Loši kandidati takođe su i vaše kolege s posla koje nikako nećete moći da izbegnete ako nešto pođe po zlu. Zato, birajte mudro!

Postavite jasne granice

Kada odlučite da se upustite s nekim u prijateljstvo s povlasticama, važno je da odmah na početku jasno definišete šta to tačno znači za svakoga od vas. Što više detalja dogovorite, to će šanse da upropastite prijateljstvo biti manje, a ne smete zaboraviti da nastavite o svemu da komunicirate i nakon što počnete sa seksom.

Vaše prijateljstvo će se promeniti

Osim što ćete jedno drugo videti gole (pretpostavljamo prvi put), prvi put ćete pred njim, a i on pred vama, pokazati svoju intimnu stranu, što će definitivno ostaviti traga na vašem prijateljstvu i promeniti vaš odnos. To ima i pozitivne i negativne strane, a kako biste očuvali prijateljstvo, važno je da o svim tim promenama otvoreno pričate jedno s drugim, isto kao što ste i do sada prepričavali iskustva iz prethodnih veza i usputnih avantura. Ne bi smeli da dopustite ni da se svako vaše buduće zajedničko druženje svede na seks.

Možda ćete se zaljubiti

Ili će se on zaljubiti u vas. U svakom slučaju, šanse za to su poprilično velike, baš kao i rizik da uništite svoje prijateljstvo. U najgorem scenariju zaljubiće se samo jedno od vas, što nikako ne može da se završi dobro. Ako se pak oboje zaljubite jedno u drugo, to je sasvim druga priča jer veze u kojima su partneri ujedno i najbolji prijatelji imaju najveći potencijal za uspeh.

Ljubomora nije dobar znak

Ako primetite da postajete ljubomorni na njegove druge prijateljice i devojke s kojima se viđa ili ipak uočite znake ljubomore kod njega, to je pokazatelj da jedno od vas gaji veće osećaje od prijateljstva. U tom slučaju bi trebalo da razgovorom utvrdite jesu li vaša osećanja obostrana, a ako nisu, najbolje bi bilo da prekinete sa seksom kako biste pokušali da sačuvate svoje prijateljstvo.

Izvor: Index.hr