Ljubav i seks

Ove stvari o seksu, trebalo bi da zna svaka žena!

Vi i on? Da. Zatvorena vrata od spavaće sobe? Aha. Požudan pogled u vašim i njegovim očima? O, da! Sve što je potrebno za veče strasti prilično je jednostavno. A sve što Vi morate da znate o seksu pak možete da pročitate ovde.

13.05.2019. - 18:30h
Drage dame, većinu ovih stvari sigurno već znate, ali nije loše da proverite...
Drage dame, većinu ovih stvari sigurno već znate, ali nije loše da proverite...foto: Depositphotos/Mikhail_Kayl

Pretpostavljamo da dosta žena već zna sve ove “tajne”, ali sigurni smo i da će mnoge ovde otkriti nešto novo – ipak se raspon godina čitateljki kreće od rane tinejdžerske do najbolje zrele dobi. U svakom slučaju, vaše mišljenje nam mnogo znači, pa svakako podelite s nama svoje “stvari” koje bi žene trebalo da znaju o seksu.

1. Svaka žena ima pozu koja joj najviše odgovara – pronađite svoju.
Stvarno… Dajte konačno isprobajte nove stvari. Istražite po internetu, “edukujte” se i primenite to u spavaćoj sobi ili gde već. Pronađite pozu u kojoj vam je orgazam zagarantovan. Vašoj psihi će koristiti da znate da možete da dostignete vrhunac kad god to poželite.

2. Sve može da se promeni.
Možda ste u svojoj burnoj mladosti i s nekim drugim partnerom uživali u akrobacijama i čudnim pomagalima, ali u ovoj vezi mnogo su vam bitnije prisnost i emotivna povezanost (ili je potpuno obrnuto). Ono što želite i šta vam treba, fizički i emocionalno, može da se promeni kroz vreme. Dozvolite sebi te promene! Ne morate sada da se brinete što više nemate ludi seksualni život. Kako se menjate vi, tako se menja i vaš seksualni život. To je potpuno normalno.

3. On nema spisak vaših mana.
Ovde naravno mislimo na to da on ne gleda toliko mane vašeg tela (dlačice, celulit, šlaufiće…) koliko vi to mislite. Za vreme seksualnog uzbuđenja muškarci doživljavaju toliku navalu koktela neurohemikalija, da im je teško da razmišljaju o bilo čemu, a kamoli o glupostima poput dlačica ili celulita. Ostavite po strani sopstvene nesigurnosti i radije bezbrižno uronite u ekstazu zajedno s njim.

4. Seks na mekanom, čistom i udobnom krevetu je podcenjen.
Trebalo bi da želite to da radite na kuhinjskom podu, u WC-u aviona ili viseći s lustera? Svašta! Nema ničeg lošeg u uživanju u mirisnoj posteljini!

5. Seks klišei su klišei s razlogom. Oni stvarno deluju!
Iznajmite sobu u hotelu. Izađite na dejt i pravite se da se prvi put vidite. Priredite zajedničku kupku… I za Boga miloga, kupite konačno neke mirisne sveće…

6. Ne seksaju se svi drugi više (ili bolje) od vas.
Nema “normalne” količine ili učestalosti kojoj bi trebalo da težimo i nema mesečne čarobne brojke koja znači da je vaš seksualni život savršen ili barem prosečan. Postoji samo jedno pitanje na koje treba da odgovorite: Da li upražnjavate dovoljno seksa za vaše potrebe?

7. Zatražiti ono što želite vredno je osećaja stida.
Šta znači jedan momenat u kojem se vi osećate postiđeno u poređenju s tim da dobijete to što želite i što vam treba?

8. Svima je potrebno vreme da se “ufuraju” u seks.
Svi mi oko sebe imamo kojekakve obaveze i osobe kojima je nešto potrebno od nas – deca, šef, klijenti, osoba koja vam popravlja bojler i tako dalje… Nemojte očekivati da ćete odmah uskočiti iz uloge zaposlene žene s blistavom karijerom ili najbolje mame na svetu u ulogu seksualne boginje, bez da sebi date vremena da se adaptirate. Kad završite s večerom i pranjem sudova, priuštite sebi kupku ili pročitajte nekoliko poglavlja neke knjige. Ili još bolje, neka on opere sudove dok se vi opuštate uz omiljenu seriju. Nakon toga želećete da mu pružite malo akcije.

9. Što više seksa dobijate, više ga želite.
Jednostavno: sočne nedavne uspomene teraju vas da ponovite zabavu. No i obrnuto zna da bude zabavno – ako ste dugo bez seksa, zaboravite koliko ga volite.

10. Samozadovoljavanje nije samo za periode suše.
Kao prvo, to je zabavno i uživate u tome, a kao drugo – kad ste zadnji put razočarali samu sebe? A ne moramo ni da spominjemo činjenicu da vas doživljavanje više orgazama tera da želite i više igrica s partnerom (pogledaj broj 9.)

11. Brinuti se o orgazmu je najbrži i najlakši način da ga ne doživite.
Kad vam se po glavi vrzmaju misli…’To se ne događa… koncentriši se… on će misliti da me ne zadovoljava…šta ne valja sa mnom?....- vi razmišljate, a ne osećate. Radije se fokusirajte na predivnu fizičku ugodu i uskoro nećete moći ni o čemu da razmišljate – na dobar način!

12. Planirani seks može da bude još bolji od spontanog.
Iščekivanje kao predigra. Razmislite o tome.

13. Da, možete da pružite ruku.
Dodirivati se za vreme seksa kako biste lakše dosegle svoj sretan cilj, ne samo da je dozvoljeno, nego se podstiče, naročito ako je njegov vrat u čudnoj pozi već skoro sat vremena.

14. On ne traži od vas da znate neke čudne tehnike.
Postoji mnogo puteva do muškog orgazma. Sve dok obraćate pažnju na njegove reakcije, ne nanosite mu bol (osim ako ga to ne uzbuđuje i to sam zatraži) i dok grubo ne koristite zube ili nokte (naravno, ponovo osim ako to sam ne zatraži), nećete ga čuti da se žali.

15. Ponekad vam je samo potreban san.
“Slobodno” veče ili kratki period “suše” ne znači da vam je veza u krizi. To obično znači da imate decu, zahtevan posao ili vam je potrebno vremena da posložite neke stvari u glavi. Nemojte brinuti, uzmite slobodno i naspavajte se.

16. Samo obavite to.
Ako ćete da čekate da vas uhvati spontana želja da mu rastrgnete odeću na nekom neočekivanom mestu, možda ćete se načekati. Ali ako jednostavno odlučite da krenete sa seksi igricama, odnosno dodirivanjem i poljupcima – vaše telo i požuda će vas uskoro dostići.

17. Kegelove vežbe stvarno jesu korisne.
Vežbe za mišiće karlice daju vam više kontrole za vreme seksa i pojačavaju orgazam. Već sigurno znate kako da ih vežbate – ali za svaki slučaj: zategnite mišiće kao da želite da sprečite uriniranje i onda ih opustite. Pa tako naizmenično.

18. Metoda kontracepcije se menja tokom života.
O svojoj metodi zaštite od trudnoće moraćete da razmislite najmanje dva puta u svom odraslom životu: kad od divlje partijanerke postanete monogamna žena i nakon što dobijete dete/decu. Ne samo da će vaše telo da se promeni nakon porođaja, već će se i vaše navike promeniti (na primer možda s obavezom kao što je dete i manjkom vremena nećete biti toliko pouzdani da ćete na vreme uzimati pilule).

19. Bolovi za vreme polnog odnosa nisu normalni.
Povremena nelagoda može da znači da ste napeti ili da nije bilo dovoljno predigre, ali ako vas često boli za vreme seksa, posetite ginekologa. Moguće je da se samo radi o manjoj infekciji. O čemu god da se radi, ne morate da patite.

20. Kako god vaša vagina izgleda, ona je potpuno normalna.
I ne, ne moramo da je vidimo da bismo to znali.

21. Bez obzira na to koliko želite da se mazite i zaspite, obavezno odite do toaleta da piškite nakon seksa.
Zašto? Da ne dobijete infekciju urinarnog trakta - tako iz mokraćnog sistema izbacujete većinu bakterija i virusa čime se smanjuje njihova udarna doza pa moguće infekcije i blaže i brže prođu.

22. On će verovatno već hrkati kad se vi vratite iz WC-a.
Za postizanje orgazma potrebno mu je mnogo napetosti u mišićima, a kad se talasi ekstaze povuku, on se opušta i u njegovom telu se otpuštaju hormoni koji “uspavljuju”. Ukratko, ne može si pomoći - čast izuzecima koji mogu.

23. Pomagala su vaši prijatelji.
Vibratori, pera, neobično oblikovani jastuci, kostimi i tako dalje… Ako ništa drugo pomoći će vam da se nasmejete i oraspoložite – što definitivno pomaže seksualnom životu.

24. On seksom pokazuje svoju ljubav.
E, da… Večni problem: mi devojke treba da se ojećamo voljeno kako bismo poželele seks, a muškarcima je potreban seks kako bi lakše voleli. Mnogi muškarci se ne izražavaju toliko otvoreno kao žene, pa je seks za njih snažan oblik emocionalnog izražavanja, kažu stručnjaci. Prisetite se toga idući put kad on poželi seks pomirenja prije nego što ste se zapravo pomirili – za njega je seks kao poklon pomirenja.

25. U redu je ako samo primate.
Razmislite o tome kako se osećate kada vi “obradite” njega – osećate zadovoljstvo, zar ne? E pa, nemojte onda njemu da uskraćujete isto zadovoljstvo.

26. Seks postaje bolji s godinama.
Ili s praksom, ili s vremenom s istim partnerom, ili sve od navedenog. Dakle – budućnost je svetla i uzbudljiva!

Izvor: Ordinacija.hr