Ako niste znali: Dobar seks nije slučajnost!

I za ovu veštinu važi pravilo da vežbanje čini majstora, a kako bi postigli savršen užitak potrebno je poznavanje teorije, prakse i prije svega samoga sebe!

I za ovu veštinu važi pravilo da vežbanje čini majstora..., foto: Depositphotos/konradbak
I za ovu veštinu važi pravilo da vežbanje čini majstora..., foto: Depositphotos/konradbak
.

Zavirite u knjige
Za potpuno razumevanje onoga što se događa pod čaršafima, potrebno je malo znanja. To ne znači da morate da proučite anatomiju celog tela. Postoje tekstovi na Internetu koji za kratko vreme mogu da vam objasne šta vas zanima i šta bi trebalo da znate. Znanje je najbolji alat!

Upoznajte sebe
Vi najbolje znate šta vam donosi užitak pa se preporučuje da se istražite! Dodirima otkivajte šta vam odgovara, a šta ne. Zaboravite na sve što ste čuli da bi trebalo da vam predstavlja zadovoljstvo, najbolje znate sami. Oni koji poznaju svoje telo i vole ga, uživaju u seksu uvek za nijansu više. Samopouzdanje i opuštenost su prava formula za užitak!

Razgovarajte s partnerom
Ukoliko zaista želite stvarno kvalitetan seksualni život, potrebno je da se otvorite i podelite svoje želje s partnerom. Ljudi imaju običaj da veruju da će se stvari promeniti same od sebe i očekuju od partnera da im čita misli. Na kraju, oba partnera ostaju razočarana. Zaboravite na sram i nelagodu, izjasnite se. Komunikacija je ključ uspešnog partnerstva.

Sredite informacije u glavi
U životuu ste verovatno čuli i pročitali puno informacija vezanih za seks. Neki od njih su bili korisni, a neki su svakako više naštetili nego koristili. dajte sebi malo vremena i sami sebi pojasnite šta vama znači seks. Da li je on po vama nešto prljavo, nešto dobro, obveza koja ispunjavate... Nemojte da se bojite da promenite stav i uživate u onome što vama predstavlja užitak.

Izvor: Ordinacija.hr