Verovali ili ne: Razdvojenost od partnera povoljno utiče na kvalitet seksa!

Stara narodna poslovica kaže ’’Daleko od očiju, daleko od srca’’, međutim seksolozi si nisu saglasni sa tom konstatacijom, već smatraju da daljina i razdvojenost pozitivno utiču na kvalitet seksa.

Stara narodna &Daleko od očiju - daleko od srca&, baš i nije tačna..., foto: Depositphotos/Photo by VitalikRadko
Stara narodna "Daleko od očiju - daleko od srca", baš i nije tačna..., foto: Depositphotos/Photo by VitalikRadko
.

Istraživanje koje je sprovedeno, a u kome je učestvovalo 150 parova, ukazalo je na to da parovi koji ne provode svaku noć zajedno imaju uzbudljiviji seksualni život.

Statistika ovog istraživanja kaže da će 67 odsto parova provesti uzbudljivu noć pre nego što jedan od partnera ode na posao, ali i jednu kad se on vrati.

S druge strane, osam od 10 radnika smatra da stres koji je izazvan poslom i udaljenošću od kuće biva otklonjen kada imaju seksualan odnos nakon što se vrate kući.

Svaki četvrti ispitanik priznaje da ima više energije i da je više raspoložen za seks sa partnerom nakon što su noć pre toga spavali sami u krevetu.

Rezultati ovog istraživanja kažu da parovi koji mesečno nisu zajedno makar dva dana, imaju seks 110 puta u toku jedne godine, za razliku od onih koji su razdvojeni manje od 12 puta tokom godine – koji imaju čak dvostruko manje puta seks i to u proseku 56 puta godišnje.

Izvor:svetpoznatih.rs