Seks vam je postao malo dosadan? Isprobajte pozu "palačinka"!

Da li se sećate vremena s početka veze, kada ste vi i partner bili toliko zaluđeni jedno drugim da niste uspevali da stignete do spavaće sobe, a da pritom ne strgnete odeću sa sebe (ili jedno drugom)? A sada se to sve nekako promenilo? Seksa nema toliko često i skoro uvek je sve isto?

Nove poze uneće novu strast i zamah u vaš seksualni život, ali i vezu uopšte, foto: Depositphotos
Nove poze uneće novu strast i zamah u vaš seksualni život, ali i vezu uopšte, foto: Depositphotos
.

Nema ničeg lošeg u rutini. Uz milion stvari na spisku obaveza koje imamo u toku dana, imati nešto sigurno i nepromenljivo može da bude zaista lepo. Da budemo iskreni, metoda koja je isprobana i proverena često zna da bude najbolji način da obavimo "posao".

Ipak, ako osećate da je strast u spavaćoj sobi pomalo splasnula i niste nimalo zadovoljni zbog toga, onda je možda vreme da malo prodrmate stvari.

Ne, ne govorimo o izvlačenju ružičastih lisica iz ormara, iako ni to nije loša ideja... Više se radi o tome kako promene mogu da budu jako dobre za seksualni život, jer generalno nova iskustva donose osećaj novine, što podstiče proizvodnju hemikalija dobih osećaja u mozgu - a to može pozitivno da se odrazi i na sve životne aspekte.

Kakve promene? Zašto ne biste u seks uveli neke nove poze? Imamo nekoliko odličnih predloga!

Isprobajte pozu nazvanu palačinka!

Palačinka s jastukom je jednostavna seksualna poza koja osigurava maksimalnu penetraciju. U ovoj pozi partnerka ispod donjeg dela leđa stavlja čvršći jastuk ili urolani peškir. Savija kolena i privlači ih grudima. Partner kleči i iz te poze penetrira, a istovremeno ima slobodne ruke za igranje klitorisom, bradavicama i ostatkom tela ili može da se nagne napred za još više telesnog kontakta, ljubljenja i maženja.

"Yab Yum"

Ovo je drevna tantrička poza, simbol božanskog sjedinjenja. U toj pozi muškarac i žena su sjedinjeni između Zemlje i Neba - ravnopravno. U ovoj pozi osetićete potpunu povezanost i intimnost s partnerom i u njoj možete da transformišete požudu u ekstazu, spojite duše, telo, srce i um.

Kako je izvesti? Veoma jednostavno - partner sedne s prekrštenim nogama, a vi njemu u krilo, licem u lice, s nogama savijenim iza njegovih leđa. Ako vam je taj položaj (odnosno njemu) neudoban – promenite ga tako da mu olakšate posao – neka sedne na ivicu kreveta i spusti noge dole. Ovo je veoma intimna poza jer su vam tela u ravni i veoma blizu. Ovo je odlično za seks pun romantike i za menjanje između pokreta u seksu i samo grljenja ili ljubljenja. Mnogim ženama je ovo efikasnija poza za stimulaciju G-tačke i postizanje neverovatnih orgazama.

Lotus: užitak iz visine

Ovo je još jedna poza u koju možete preći iz "Yab Yum" poze.

Mi žene obožavamo da budemo gore, jer nam to daje svu moć - mi upravljamo dubinom penetracije, brzinom i intenzitetom seksa... Ova poza je varijacija klasične Kaubojke. U njoj partner ne leži pasivno već je aktivni učesnik. U ovom slučaju partner može leđima da se osloni na zid ili uzglavlje kreveta da vam oboma bude lakše.

Izvor: Žena.hr