5 činjenica o seksu koje sigurno niste znali!

Iako seks više nije zabranjena tema i skoro da ne postoje stvari koje o njemu ne znamo, portal "bodyandsoul.com.au" donosi pregled nekoliko "ludih" činjenica o seksu za koje tvrde da ih niste znali.

Da li znate baš sve o seksu?, foto: Depositphotos
Da li znate baš sve o seksu?, foto: Depositphotos
.

Sperma u telu može da preživi i do pet dana

Sperma muškarca je neverovatno otporna, pa tako u ženi može da preživi od tri do pet dana, što ukazuje da nezaštićen odnos nekoliko dana pre menstruacije nije najbolja opcija ako ne planirate trudnoću. Sperma koja nije dospela do ženine vagine može da preživi samo nekoliko sati.

Muškarci proizvode velike količine sperme

Dovoljno je samo reći da samo jedan muškarac proizvede toliko sperme u samo dve nedelje, da njome može da oplodi sve žene sveta!

Seks može da poveća prag toleranacije na bol

Izgleda da je linija između zadovoljstva i bola zaista tanka – barem kada se radi o seksu! Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Sex Research", kad se uzbudite, prag tolerancije na bol neverovatno raste, a u trenutku orgazma receptori bola su skoro potpuno blokirani.

Postoji razlog zašto je teško mokriti nakon seksa

Nakon orgazma u telu se otpušta antidiuretski hormon (ADH), što stvara problem pri mokrenju nakon polnog odnosa. No, savetuje se da se potrudite, jer će mokrenje pomoći pri sprečavanju urinarnih infekcija.

Seksom možete da povećate grudi

Grudi žene mogu da "nabujaju" do 25 posto kad je ona uzbuđena. Jeste li znali da oko jedan odsto žena može da postigne orgazam samo stimulacijom bradavica?

Izvor: Ordinacija.hr