Ljubav i seks

Partner vas stalno uzima zdravo za gotovo? Evo nekoliko načina da to promenite

Ponekad smo skloni tome da dajemo sebe previše u neki odnos, da se trudimo i pružamo mnogo više nego što dobijamo. Nije reč samo o materijalnim stvarima, novcu, već i vremenu koje posvećujemo nekome, pažnji... I ostajete razočarani jer se s druge strane to baš i ne ceni previše, odnosno, počinje da bude nešto što se "podrazumeva" od vas.

23.03.2019. - 16:00h
Ponekad smo skloni tome da dajemo sebe previše u neki odnos, da se trudimo i pružamo mnogo više nego što dobijamo
Ponekad smo skloni tome da dajemo sebe previše u neki odnos, da se trudimo i pružamo mnogo više nego što dobijamofoto: Depositphotos

Mnoge veze pucaju zbog toga, a ako ne želite da se to dogodi i vama, evo šta vam je činiti...

Vreme je za razgovor

Izanalizirali ste svoja osećanja i znate da dajete više nego druga strana i počinjete da se osećate nesrećni? Vreme je za otvoreni razgovor. Bez zadrške, recite partneru kako se osećate i zbog čega i pratite njegove reakcije. Možda on ili ona nisu ni bili svesni da vas uzimaju zdravo za gotovo, ali ako se to nastavlja iako su svesni problema, vaša veza visi o tankom koncu.

Izvucite primere

Kad ste poslednji put zahvalili partneru ili partnerki zbog nečega što su učinili za vas? Bilo da je reč o ručku, koji niste vi skuvali jer je to neko drugi uradio za vas, do buđenja usred noći kako bi otišli po vas na aerodrom ili u klub u kojem ste se ipak, neplanirano, napili... Nemojte smatrati da se baš sve podrazumeva u vezi između dvoje ljudi, neko treba i te kako da se potrudi, neretko i žrtvuje kako bi udovoljio drugoj strani. Nije to "tek tako" i bezvredno... "Hvala" od srca, najmanje je kako možete uzvratiti. Svaki put!

Budite srećni sami sa sobom

Kad ste sami srećni, onda tu sreću možete da prenesete i na druge. Okrenite se sebi, sasvim je dozvoljeno, nakon stalnog pružanja pažnje drugome, da se usmerite malo na sebe. Radite ono što vas raduje i što vi želite, ne razmišljajući stalno o drugima. Neka i drugi počnu malo da razmišljaju o vama. Ali ako neće, dovoljno je da vi mislite na sebe.

Recite: NE!

Da, sasvim je u redu ne pristati na sve i ponekad reći - ne. Iako ste u vezi, to ne znači da baš sve zahteve i prohteve i želje druge strane morate da ispunjavate. I vi ste osoba koju treba tretirati s poštovanjem. Umesto da pristanete na svaki zahtev, zašto ne biste ponekad postavili svoj? Okrenite vodu na svoj mlin i uvidećete da li je druga strana spremna da se žrtvuje za vas, koliko ste i vi za nju ili barem, koliko. A onda ćete i znati da li možete da živite s tim do kraja života ili je vreme da pronađete nekog drugog ko vas neće uzimati "zdravo za gotovo".

Izvor: Večernji list