Ovih PET stvari iz vašeg "single" života ne smete da zanemarite kad uđete u vezu

Iako je u novoj vezi ponekad teško odoleti potrebi da se potpuno predate jedno drugom i zaboravite na sve ostalo, to bi vezu moglo da vam osudi na propast. Svi poznajemo nekoga ko se, kad uđe u vezu, zatvori s novim partnerom u stan i izađu tek kad on ide na put ili kad prekinu. Nepotrebno je dužiti o tome kako takvo ponašanje nije zdravo ni dobro za odnos, stoga evo spiska stvari koje ne smete da zanemarite kad se zaljubite.

Nemojte da &izgubite glavu& baš sasvim..., foto: Depositphotos
Nemojte da "izgubite glavu" baš sasvim..., foto: Depositphotos
.

Ako imate super prijatelje, ne vršite presing na partnera da mora da vam bude "sve"

Ako od jedne osobe očekujete da vam bude i ljubavnik i najbolja prijateljica i psihijatar, malo je reći da je preopterećujete. Osim toga, poenta prijateljstva je katarzično iskustvo koje doživljavamo kada imamo nekoga s kim nismo u vezi, da nas savetuje oko eventualnih nesuglasica u samoj vezi.

Zanimljiv društveni život će sprečiti moguću dosadu u vezi

Naravno da ćete izlaziti i s drugim parovima ili celom ekipom, ali važno je i da svako od vas izlazi sam sa svojim društvom i najboljim prijateljem/prijateljicom nasamo. Tako ćete imati priliku da popričate s njima (nije pristojno zapostaviti prijatelje kad ste srećno zaljubljeni - možda oni imaju neki problem o kojem im nije prijatno da pričaju pred vašim novim partnerom).

Ako razvijate svoju karijeru, imaćete više tema za razgovor

Ukoliko se bavite različitim stvarima, uvek ćete moći jedno od drugog da naučite nešto novo, a ako ste u istoj ili sličnoj struci, moći ćete da razmenjujete iskustva. U svakom slučaju, ako se oboje razvijate u profesionalnom smislu neće vam ponestati tema - ako ništa uvek možete da "toročete" o onoj koleginici s posla, koja vam baš nikako nije legla.

Imate li hobi, više vam je samopouzdanje

Ako je jedina stvar koja vas "definiše" vaša super romantična ljubavna priča, ako nešto krene nizbrdo ili se samo posvađate, to će vas pogoditi mnogo jače nego ako svako od vas ima svoje sopstvene interese nevezane za vaš odnos.

Dobro je zadržati dozu tajnovitosti u vezi

Kako ćete najlakše to da postignete? Pa tako da ne provodite baš svaku noć zajedno! Odvojite ponekad jednu noć samo za sebe i posvetite se stvarima u kojima uživate sami. Upravo će pomešani osećaji bliskosti i tajnovitosti rezultirati napetošću, koja je potrebna da bi što duže ostali "ludo zaljubljeni".

Izvor: Cosmopolitan.hr