Ljubav i seks

Seks-dijeta: Superuzbudljivi položaji uz koje ćete uživati, a usput i "spržiti" veliki broj kalorija!

Za vreme "seks-dijete" možete da potrošite 350 kalorija za pola sata – toliko se potroši i nakon 30 do 40 minuta trčanja. Međutim, šta nam pruža više zadovoljstva?

14.03.2019. - 18:00h
Za vreme 'seks-dijete' možete da potrošite 350 kalorija za pola sata
Za vreme "seks-dijete" možete da potrošite 350 kalorija za pola satafoto: Depositphotos

Seksualni položaji za mršavljenje

Kako bi sagoreli kalorije za vreme seksa i utegli telo, ne morate da izvodite neke komplikovane seksualne položaje, niti da budete žena od gume. I u klasičnim seksualnim položajima trošite znatan broj kalorija. Na primer, u misionarskom položaju trošite oko 40 kalorija po minuti – muškarac sigurno, ako ne i više. Za ženu je kod seks-dijete bolji "jahaći položaj" – možete da izgubite 49 kalorija po minutu.

Zanimljivo je da je za mršavljenje najbolji klasični oralni seks - dok će pasivni učesnik izgubiti tek oko 37 kalorija, aktivni može da izgubi do 150! I u vodi je potrošnja kalorija veća - muškarac može (zbog otpora vode) da izgubi oko 54 kalorije u minutu.

Seks-dijeta s poljupcima? I to je moguće!

Međutim, kod seks-dijete ne treba uvek skočiti u krevet. Naime, i poljupci mogu da pomognu pri mršavljenju – premda nisu toliko delotvorni kao spomenuti seksualni položaji.

Za vreme ljubljenja koristite 38 mišića lica. Jednim poljupcem možete da izgubite do 20 kalorija – po minutu, naravno. Jedan simpatičan popratni učinak: što duže traje poljubac – u prosjeku 12 sekundi – toliko bolje se vežba muskulatura i zateže lice.

Dakle, imate besplatan 'facelifting' zahvaljujući ljubljenju.

Izvor: miss7