Devojke, glumite orgazam? U ovih 9 situacija to je potpuno u redu

Kad je u pitanju postizanje seksualnog vrhunca, mi žene malo smo komplikovanija bića od muškaraca, koji s tim najčešće nemaju problema.

Povremeno glumljenje orgazma ne može nikome da našteti, foto: Depositphotos
Povremeno glumljenje orgazma ne može nikome da našteti, foto: Depositphotos
.

Orgazam je važan deo seksa i svi mu se nadamo, ali ponekad se on i ne dogodi. Šta učiniti u takvim situacijama? Da li je u redu glumiti orgazam?

U principu, ako si u ozbiljnoj vezi, bilo bi normalno da prema partneru budeš iskrena. Iskrena i otvorena komunikacija ključ je uspešnog i zdravog odnosa i saglasne smo s tim da nije u redu glumiti orgazam samo kako bismo udovoljile partneru. Ipak, ponekad život nije idealan pa postoje i određene situacije u kojima je sasvim u redu malo odglumiti.

Naravno da orgazam ne smeš da glumiš stalno, jer to nema nikakvog smisla. Ukoliko konstantno imaš problema s postizanjem vrhunca prilikom seksa, onda bi o tome definitivno trebalo da porazgovaraš sa svojim partnerom, otvoreno i bez srama. Muškarcima ponekad treba samo malo pokazati određene stvari i naučiti ih kako da zadovolje svoju ženu.

Uprkos svemu tome, nije uvek sve idealno i postoje slučajevi u kojima samo želimo to da "obavimo" i nastavimo dalje, a da usput sačuvamo ego svog partnera. Povremeno glumljenje orgazma ne može nikome da našteti, a posebno u onim situacijama kada jednostavno nemaš volje ili ti je um previše zauzet.

Od tebe same zavisi da li ćeš odglumiti orgazam ili ne, a u kojim je sve situacijama to dopušteno, saznaj u nastavku.

Previše si iscrpljena

Ponekad si toliko umorna da ti jednostavno nije ni do seksa ni do orgazma. No on je baš zagrejan, pa ćeš mu priuštiti to zadovoljstvo. Da bi se seks što pre završio, a kako bi mogla da kreneš na spavanje, ok je odglumiti orgazam.

Nemaš vremena

Ako ti se negde jako žuri, pa imaš ograničeno vreme za seks, malo glumljenja nikome neće naškoditi. Istraživanja su pokazala da mnoge žene glume orgazam u slučaju vremenskog ograničenja. To je sasvim u redu, sve dok se to ne događa prečesto.

Tvoje telo nije zainteresovano

Ponekad nam je libido slab ili telo prosto nije spremno za postizanje orgazma. To ne mora da znači da ne uživaš u seksu, ali orgazam se prosto nije dogodio.

Seks za jednu noć

Završila si s frajerom u krevetu i u tom trenutku se čini sasvim ok odglumiti orgazam. Znaš da je reč o samo jednoj noći pa ne može da škodi, a i ne želiš da ga dovedeš u neprijatnu situaciju.

Pogrešna seks poza

Kad su u pitanju seks poze, želje se razlikuju. Možda vaš partner baš voli "kaubojku", ali vi u toj pozi ne možete da dođete do vrhunca. Ipak, ponekad morate da mu udovoljite. Kako bi se seks, u pozi koja vam nije baš potaman, što pre završio, slobodno odglumite orgazam.

Već si imala orgazam

Možda si tog dana već doživela vrhunac (bilo sama ili s njim), a tvoj je partner i dalje raspoložen za igru u potrazi za višestrukim orgazmima (što je u većini slučajeva stvar ega, a ne intimnosti). Ukoliko želiš da udovoljiš egu svog partnera, ali i njegovom trudu, lažni orgazam je sasvim ok.

Sramežljiva si jer je reč o novom partneru

Na početku odnosa teško je otvoreno razgovarati o željama i potrebama u krevetu. Ako si tek na početku veze i tvoj novi partner još nije upoznat s načinom na koji tvoje telo funkcioniše, malo glume neće nikome naškoditi. Iako je to sasvim razumljivo, s vremenom se treba otvoriti i poraditi na iskrenoj komunikaciji.

Želiš samo da vodiš ljubav

Cilj seksa nije samo orgazam. Seks nam pomaže da se povežemo s partnerom na dubljem nivoui i ceo taj proces pre postizanja samog vrhunca je čaroban, pa zato u tome treba znati uživati. Ako ti je lepo s partnerom i uživaš u vođenju ljubavi, povremeni lažni orgazam smatra se delom dobrih manira. Ponekad se samo treba prepustiti i uživati, bez pritiska za postizanjem vrhunca.

Glumljenjem do pravog orgazma

Istraživanja seksologa su pokazala da mnoge žene glumljenje orgazma koriste kao alat kako bi poboljšale svoje seksualno iskustvo i kako bi jednom, na kraju, došle do pravog orgazma. To je verovatno i jedan od najboljih razloga za glumljenje, zar ne?

Izvor: Žena.hr