Ljubav i seks

Znate li koliko se zaista potroši kalorija u toku seksa?

Uvreženo je mišljenje da se u toku seksa može izgubiti ozbiljan broj kalorija. Koliko je to tačno??

08.02.2019. - 18:30h

Seks može biti jako dobra vežba za skoro svaki deo tela, a određene poze koje zahtevaju puno fizičke izdržljivosti mogu učiniti čudo za vašu liniju.

Počnite već kod predigre. Prilikom ljubljenja i maženja, masirajte partnerovu glavu, vrat i ramena. Ti pokreti će ga izludeti i učiniti dodatno zainteresovanim, a vi ćete potrošiti i do 80 kalorija. Puno ljudi zaboravlja čari ljubljenja, a ono je zapravo jako važno za iskazivanje ljubavi i poboljšanje veze, a ako uključite i dodirivanje poboljšaćete sagorevanje kalorija.

Treneri često savetuju da smenjujemo vežbe i intenzitet vežbanja, a isto važi i za seks. Razne poze i eksperimentisanje u krevetu će dovesti do toga da sagorite puno kalorije u telu. A seks će biti zaista vruć i vatren!

Već i sama misionarska poza može biti odlična vežba. Kada je on na vama pokušajte višlje da podignete svoje kukove i guzu. To će dodatno začiniti stvari, uživaćete oboje i sagorećete puno kalorija.

Kada ste vi dominantne i iznad njega, namestite se u čučanj i poskakujte što više gore – dole. Ovo je odlična vežba za butine i zadnjicu, a možete da sagorite do 200 kalorija.

Kada svom dragom pružate oralno zadovoljstvo, pokušajte nešto zanimljivije od uobičajenog. Umesto da budete na kolenima, pokušajte da se namestite čučanj. Time će se aktivirati i mišići na vašoj guzi, butinama i kukovima, povećaće se broj otkucaja srca čime ćete sagoreti puno više masti i kalorija nego inače – od 150 do 200.

Puno kalorija možete sagoreti i prilikom skidanja odeće. Nemojte da vam to postane rutina i da što pre skinete sve slojeve garderobe sa sebe ili njega. Pretvorite ovu aktivnost u igru ili deo vaše predigre. Zabavljajte se, smejte, izazivajte. Tako ćete na skidanje potrošiti više energije nego inače. Izvedite kratki ples i na taj način sagorite dodatne kalorije.

Ako uvedete masažu kao deo predigre, zagrejaćete telo i tako pomoći pri sagorevanju kalorija. Različiti mišići će vam raditi, a u isto vreme ćete mu pružiti senzualnost i ugođaj.

I poslednje, ali najvažnije: uživajte u orgazmu! Stručnjaci procenjuju da žene koje tokom seksa postignu orgazam sagore više kalorija od onih koje ga ne dožive.

Izvor: lepota i zdravlje