Ljubav i seks

Seks zimi je najbolji koji ćete imati cele godine i to zbog ova 4 razloga!

Da li to znači da smo momcima mnogo privlačnije u zimskom izdanju?

04.02.2019. - 18:30h

Vremenska prognoza i te kako utiče na naš seksualni život, a naučno je dokazano da su šanse za seksom veće tokom zimskih meseci. Evo i zašto:

Muškarcima su žene privlačnije zimi
Jedno istraživanje sprovedeno u Poljskoj, došlo je do zaključka da muškarci tokom hladnijih meseci žene smatraju privlačnijim nego tokom letnjih. Razlog je sasvim logičan - žene se zimi oblače slojevito, zbog čega muškarci znatno bolje reaguju na malo kože koju uspeju da vide. Leti je sve opuštenije i razgolićenije pa je i interes nešto manji.

Muškarci su uzbuđeniji
Još jedna promena vezana za godišnja doba - istraživanja pokazuju da je zbog promena u načinu spavanja i vremenskih uslova količina testosterona kod muškaraca najviša tokom zime. Testosteron određuje i poriv za seksom.

Svi smo depresivniji
Naša tela tokom meseci s manje sunca proizvode manje serotonina, zbog čega smo zimi depresivniji. Samim tim, skloniji smo i traženju nekoga ko će nas učiniti srećnijim.

Toplota tela je poželjna
Ako ste od onih toplokrvnih sa dobrom cirkulacijom, za vas je letnji seks pakao. Brzo se pregrejete i to ne u dobrom smislu. Zimi nemate tih problema i zato je uživanje veće.

Izvor: Cosmopolitan.rs