Ljubavni saveti koje treba ignorisati (1. deo)

Svaki dan ste suočeni sa gomilom saveta kako da započnete, održite ili prekinete vezu. Postoji mnoštvo saveta koji se često javljaju, a koje obavezno treba ignorisati...

.

Ne postoji Gospodin Savršeni

Nemojte tražiti idealnog muškarca, to ne postoji. Morate napraviti prioritete i odlučiti šta vam je važno i bez čega ne možete da živite, a bez čega možete. Umesto svršenstva, tražite Gospodina Dovoljno dobrog! Ukoliko dotični ne zadovoljava vaše kriterijume, stručnjaci za veze smatraju da ne smete da gubite vreme i da vam je za odluku dovoljno 3-4 sastanka.

Muška ljubav dolazi preko stomaka

Ovo su izmislili muškarci da bi naterali žene da im kuvaju. Savetodavci kažu da ih to podseća na dom i majku. Ako je vaš dečko ovaj slučaj i ako želite da se udate za muškarca koji bi da oženi svoju majku, samo napred, kutlaču u ruke i na posao.

Nikad ne prihvatajte poziv za sastanak u poslednjem trenutku

A zašto? Utorak predveče, nemate ništa u planu i već vam je dosadno. Zove vas dečko da popijete piće jer je u prolazu ili nešto slično. Zašto ne reći: Jao super, baš sam razmišljala šta ću večeras! Ne treba stalno da budete „kao na čiviluku“, ali nije sramota prihvatiti iznenadni poziv osobe koja vam se dopada.

Ne sme da vidi koliko i šta jedete

Morate biti prefinjeni i naručiti nešto otmeno za jelo. O zaboga! Naručite šta god vam se jede. Ako su to punjeni ćevapi i pomfrit, onda naručite punjene ćevape i pomfrit. Možda nise znali, ali mnoge ljude foliranti nerviraju, budite ono što jeste i nemojte se stideti normalnih stvari.

Ne smete pozvati bar dva dana posle prvog sastanka

Ovo nepisano pravilo je zapravo jedno od najpogrešnijih kada je zabavljanje u pitanju. Stručnjaci zapravo savetuju da se okrenete bontonu. Osnovni je red da nekome ko vas je izveo pošaljete poruku u kojoj se zahvaljujete na lepo provedenoj večeri i to najkasnije sutra ujutru. Isto kao što šaljete drugarici posle žurke.

Sex tek na trećem sastanku, nikako pre

Saveti kao što je: Nemojte obrijati noge, da ne odete predaleko... i slični samo govore o tome da ne treba da stupite u intimne odnose rano. Tri sastanka nisu merilo i nikako to ne treba da uradite ako vam nije do toga, ni do desetog sastanka, a ako želite, možete i na prvom. Stručnjaci savetuju da sačekate da steknete poverenje partnera i da je to najbolji trenutak za sex.