Govor tela osvaja žene

Mnoge studije pokazale su da je ženama najvažnije da imaju dominantne muškarce uz sebe, koji tu osobinu znaju da pokažu i kada su u društvu. Takođe im je bitno i držanje ruku.

.

 

Kada posmatraju muškarce, dame najviše pažnje obraćaju na govor tela, tvrde psiholozi. Ako se fokusiraju na nekog, one vode računa i kako se ta osoba ponaša u društvu, kako sedi, stoji, kakav joj je pokret ruke, jednostavno vode računa o svakom detalju i ništa ne može da im promakne. Najnovije istraživanje može da posluži i kao mali savetnik za muškarce, na šta bi trebalo da obrate pažnju za dobar utisak kod žena.

Pre svega je važno da budu na neki način dominantni, bilo držanjem, stavom, humorom, pričom. Mnoge studije pokazale su da je ženama najvažnije da imaju dominantne muškarce uz sebe, koji tu osobinu znaju da pokažu i kada su u društvu. Takođe im je bitno i držanje ruku, zato ih nikako u razgovoru ne stavljajte na leđa, a nije dobro ni da ih prekrstite jer tako stvarate distancu, koja nije poželjna kod zavođenja.

Stručnjaci savetuju da kroz razgovor gestikulirate, kako biste delovali otvorenije i elokventnije. Osim toga, kada ste na ručku ili večeri ruke ne držite ispod stola, jer tako ostavljate utisak nesigurne i plašljive osobe. Kada su vam šake na stolu, delujete sigurno u sebe, a tako i ženama ulivate samopouzdanje i stvarate sliku osobe na koju mogu da se oslone.

Jedan od načina da privučete pažnju žene je i da kopirate njene pokrete. Na ovaj način ćete joj poslati poruku da ste sinhronizovani, što je odlično za početak veze, pa ako je njena ruka na bradi, stavite i vi svoju, ako se malo nagnula napred ili sklopila ruke učinite i vi isto. Ipak, kod ovog imitiranja je veoma važno da to radite umereno, jer ne bi nikako bilo dobro da dotična dama otkrije vašu taktiku.

Izvor: zenskikutak